Home ZanimljivostiAutomoto Specijalno izdanje Jaguar F-Type

Specijalno izdanje Jaguar F-Type

by redakcija

U pitanju je njihovo novo vozilo podrške – specijalno izdanje Jaguar F-Type. Ovaj jedinstveni F-Type kupe specijalno je dizajniran za Team Sky i biće zvanično vozilo podrške za ovu ekipu tokom pretposlednje naporne faze biciklističke trke Tour de France.

Automobil je dizajniran od strane Jaguar Land Rover novog Special Vehicle Operations odseka, i bez sumnje će nadmašiti svako drugo vozilo podrške na ovoj trci. Zasnovan je na modelu F-Type R Coupe, a ima 542 konjske snage i 5.0 l Supercharged V8 motor.

Posebne modifikacije morale su biti napravljene na ovom automobilu, kako bi bio dostojan učešća na Tour de France. To uključuje krovni nosač sa prostorom za dve pomoćne bicikle u slučaju da se nešto dogodi dok Team Sky dominantno vozi ovu trku. Ovaj automobil predstavljen je u predivnim Team Sky bojama, tako da svi znaju kome pripada.

Osim toga, F-Type ima posebno električno snabdevanje, koje se nalazi u prtljažniku automobila sa mnogo opreme koja je veoma bitna za komunikaciju između biciklista i zvaničnika. 

 

Izvor: LuxLife

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!