Home Info SNS od sutra ima protestne vožnje

SNS od sutra ima protestne vožnje

redakcija

Srpska napredna stranka imala je prigovore na izborne rezultate od 6. maja koje je GIK odbio kao neosnovane, a gradski odbor te stranke obavestio je medije da će organizovati protestne vožnje, od kojih prva počinje u ponedeljak 14. maja od 20 časova.

" Zbog očigledne izborne krađe, mnogobrojnih neregularnosti i grubih propusta u organizovanju predsedničkih, parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora održanih 6. maja, Srpska napredna stranka počinje sa mirnim, demokratskim i nenasilnim protestima širom Srbije" saopštio je Gradski odbor stranke.

U saopštenju je navedeno da stranka "time želi da srpskoj javnosti predoči da izbori nisu bili regularni, fer i u skladu sa zakonom, za šta postoji mnogo dokaza, koji ukazuju da se krađa nije odvijala samo na jednom mestu. "

Gradski odbor SNS najavio je da će svakog dana organizovati protestne vožnje kroz grad, a prvo protestno okupljanje zakazano je za ponedeljak, 14. maj, u 20 časova u ulici Kralja Petra Prvog.

U isto vreme, pred okupljenim građanima, biće održana i konferencija za novinare.

Srpska napredna stranka će svakodnevno insistirati na poštovanju izborne volje građana, a posle pobede našeg kandidata Tomislava Nikolića u drugom krugu predsedničkih izbora 20. maja, zahtevaćemo punu istragu svega što se desilo na izborima, jer građani moraju da znaju istinu i pravda mora biti zadovoljena, navedeno je u saopštenju koje je danas dostavljeno novinarima.

Zbog ponovljenih izbora na 11 izbornih mesta u Smederevu GIK još nije saopštio ni preliminarne rezultate izbora.

Prema podacima grupe građana Pokret za Smederevo koji vodi zamenica

gradonačelnika Smedereva Jasna Avramović, u tom gradu na lokalnim izborima 6. maja  najviše je osvojila njena grupa – 11.798 glasova.

Slede DS sa 7.990, SPS 6.341 i SNS 6.204 glasa.

Skupština grada Smedereva ima 70 odborničkih mesta.

msp

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!