Home Info Snabdevanje strujom stabilno, dužnicima prete isključenja

Snabdevanje strujom stabilno, dužnicima prete isključenja

redakcija

Snabdevanje električnom energijom u Smederevu je stabilno, kao što je to bio slučaj i prethodnih dana tokom vanredne situacije, a bez struje su samo potrošači koji su direktno ugroženi poplavom, potvrdio je za Smederevske novine direktor „Elektromorave Smederevo“ Milan Rajić. Prema njegovim rečima, bez struje su još uvek neka domaćinstva u Ralji i Kolarima, kao i u dva naselja u nebranjenom delu grada u Metaloru i na Orešcu.  

-Što se tiče samih naših objekata u Smederevu nismo imali oštećenja na trafostanicama i transformatorima. Problema ima samo u domaćinstivima koja su bila poplavljena, jer se pre uključenja struje tamo moraju proveriti brojila i utvrditi njihovo stanje i eventualna oštećenja. U Smederevu smo prvog dana imali problem sa jednim dalekovodom u industrijskoj zoni, pala su dva betonska stuba, ali smo sve to uspešno sanirali – navodi Rajić za Smederevske novine.

Rajič ističe da je veoma teška situacija u Smederevskoj Palanci, gde je čitavo jedno naselje bilo polavljeno i da se sada radi na sanaciji štete u toj opštini Podunavskog okruga. Kada je reč o obustavi isporuke električne energije dužnicima, nije mogao da precizira kada će akcija početi, ali je naveo da sa mreže neće biti isključivana domaćinstva ugrožena poplavama.
-O isključenjima dužnika svi građani će biti blagovremeno obavešteni putem medija. Svi su oni dobili upozorenja za obustavu i u skladu sa tim ćemo se i ponašati. Dužnicima koji se nalaze u područjima ugroženim poplavama i klizištima struja neće biti isključena, a smernice ćemo dobiti i sve definisati sa Štabom za vanredne situacije – objasnio je Rajić.

Jelena Vasiljević

Izvor: Smederevske novine

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!