Home Info Smenjena Uprava Radničkog uzima Smederevo?

Smenjena Uprava Radničkog uzima Smederevo?

by redakcija

Jedan od transfera narednog leta u Superligi mogao bi da bude, ni igrački, ni trenerski, nego – funkcionserski.

"Sport" piše da će tandem privrednika Dragoljub Lekić/Žarko Pavlović, nakon što je smenjen na Skupštini Radničkog 1923, preuzeti finansijski posrnuli klub iz Smedereva, koji je u sezoni za nama ostao bez dugogodišnjeg oslonca, pomoći Železare Smederevo.

Nakon odlaska američke kompanije "US Steel", FK Smederevo izgubilo je značajan deo prihoda, a Lekić i Pavlović navodno žele baš s tim klubom da ponove "bum" koji su napravili sa kragujevačkim Radničkim.

"Sport" najavljuje da je veliki deo posla već obavljen i da bi novi vlasnici u velikoj meri stabilizovali klub pred start naredne sezone.

Posle odlaska "US Steel", rukovođenje FK Smederevom preuzeo je gradonačelnik tog grada Predrag Umičević, ali je morao da podnese ostavku jer je Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila da je izborom na funkciju u fudbalskom klubu došlo do sukoba interesa.

Sada se "oklopnicima" približava Lekić, svojevremeno protivkandidat Vladana Lukića na Skupštini FK Crvena zvezda u maju 2009. godine, a potom i jedan od glavnih finansijera Radničkog 1923.

"Bili smo im dobri dok nismo uveli klub u Superligu i dok se nije pojavio prvi potencijalni novac od transfera. A, kad su to osetili, sve su zaboravili, napravili prevrat i sad kupuju vreme do izbora. Ali, neće tako moći, pravdu ćemo potražiti na sudovima", izjavio je nedavno Lekić, povodom smene koju je doživeo na vanrednoj Skupštini Radničkog.

Izvor: mondo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!