Home Info Smederevski gimnazijalci – čuvari srpske pismenosti

Smederevski gimnazijalci – čuvari srpske pismenosti

by redakcija

U nedelju, 27. maja, održano je 28. Republičko takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture za srednjoškolce. Kao i svake godine, takmičenje je održano u Tršiću, kod Loznice, rodnom mestu Vuka Karadžića. 

U ovoj tršićkoj oazi, uživajući u lepotama netaknute prirode, svi učesnici imali su prilike da se okrepe i psihički pripreme za nimalo lake izazove koji su im predstojali.

Četiri republičke nagrade pripale su učenicama Gimnazije Smederevo, koje su time opravdale svoj status vernih čuvara srpske pismenosti. Među nagrađenima su:
Milena Stepić, učenica prvog razreda- prvo mesto, 
Sofija Popović, učenica prvog razreda- drugo mesto, 
Aleksandra Cvetković, učenica trećeg razreda- prvo mesto
Jovana Simić, učenica četvrtog razreda- drugo mesto

Takmičari ističu da čitav ovaj uspeh ne bi bio postignut bez njihovih požrtvovanih profesora i mentora: Marijane Nikolić, Aleksandre Milošević Jovanović i Tatjane Lazarević Milošević.

„Celokupan utisak je veoma pozitivan. Čitava organizacija je bila na visokom nivou. Za ovo takmičenje se ozbiljno pripremam od početka godine, ali nisam dozvolila da to utiče na druge školske obaveze. Profesorka je verovala da ću postići uspeh, ali ja nisam bila potpuno sigurna, uprkos tome što sam i na prethodnim takmičenjima iz srpskog jezika postizala dobre rezultate. Sledeće godine ću se pripremati istim intenzitetom i nadam se podjednako dobrom uspehu“ – rekla je za SDCafe prvoplasirana Aleksandra Cvetković.

Miljana Miladinović
SDCafe.rs

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!