Home Info Smederevski Bedemi – klub Američkog fudbala

Smederevski Bedemi – klub Američkog fudbala

redakcija

Američki fudbal u Srbiji se pojavio početkom 2003. godine, kada su i osnovani prvi klubovi. Sport je vrlo brzo stekao popularnost i ubrzo se pojavio veći broj klubova. U prvih par godina, američki fudbal se igrao bez opreme. 

Klub Američkog fudbala "Bedemi" Smederevo osnovan je 2005. godine. Klub iz Smedereva je tada, a i sada bio jedan od retkih klubova u našoj zemlji čije je ime bilo na srpskom jeziku. Bedemi su u toku te godine odigrali par prijateljskih utakmica, a već 2006. i 2007. uzimaju učešće u ligi bez opreme.

Paralelno se igrala i liga sa opremom za klubove koji su je posedovali. Kako je 2008. na nivou saveza doneta odluka da se ukida liga bez opreme, a Smederevci usled sveukupne teške finansijske situacije nisu uspeli da nabave potrebnu opremu (kacige, shoulderpad-ove i slično), klub prestaje sa radom.

Ideja da se američki fudbal ponovo zaigra u Smederevu pojavila se pre par godina. Prošle godine je došlo i do ponovnog okupljanja ekipe, ovog puta u nameri da se po prvi put u Smederevu otpočnu pripreme za takmičenje pod opremom koja je zaštitni znak Američkog fudbala. Zahvaljujući prijateljima iz kluba "Pirati" iz Zemuna, nabavljen je veći deo opreme i 2016. Smederevo je uzelo premijerno učešće u SAAF ligi. Neiskustvo je doprinelo da Bedemi ne ostvare ni jednu pobedu, ali to je bio samo motiv za bolji rad. Nakon završetka ligaškog takmičenja u julu ove godine Bedemi su odigrali i turnir u Arena Fudbalu (verzija američkog fudbala koja se igra na terenu manjih dimenzija sa manjim brojem igrača) i  na tom turniru osvojili prvo mesto i pobrali pozitivne kritike ljudi iz drugih klubova.

U oktobru 2016. Smederevo Bedemi su se ponovo okupili i otpočeli pripreme za predstojeću sezonu. Pored seniorskog tima, Smederevci su od ove godine započeli rad sa mlađim kategorijama, a u planu je i pokretanje ženskog tima, tako da su svi dobrodošli.

Ovo je sport gde podjednaku važnost u timu zauzimaju i veliki i mali, brzi i manje brzi, mladi i stari. Najvažnija je volja i želja za sportom. Treninzi su vikendom u Tvrdjavi, od 12 časova.

Vise informacija na telefone: 064/99-52-535 i 064/033-38-93

 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!