Home Info Trgovci povećali cene u kriznim područjima?!

Trgovci povećali cene u kriznim područjima?!

redakcija

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić danas je, povodom pritužbi da pojedini trgovci neopravdano podižu cene osnovnih namirnica u uslovima vanredne situacije, naložio da tržišna inspekcija pojača kontrole, saopštilo je ministarstvo.
Svi tržišni inspektori Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a posebno oni koji rade u opštinama gde je proglašena vanredna situacija, dobili su nalog da izvrše pojačane kontrole maloprodajnih objekata, s obzirom na to da smo sa nekoliko mesta dobili pritužbe da trgovci neopravdano podižu cene pojedinih životnih namirnica, a posebno flaširane vode i hrane", rekao je on.

Ljajić je ukazao da nesavesni trgovci na taj način najdirektnije krše Zakon o trgovini i sve odluke Vlade o otklanjanju posledica nastalih katastrofalnim poplavama.

Želim da naglasim da je postupak rada tržišne inspekcije u uslovima vanredne situacije rigorozan i podrazumeva najoštrije kazne i posledice po one koji zloupotrebljavaju ovakvo stanje, rekao je ministar.

Tržišni inspektori će, kako je naveo Ljajić, protiv takvih trgovaca podnositi prijave i o tome obaveštavati MUP.

Zajedno sa tržišnim inspektorima, danas ćemo obići prodavnice u gradovima iz kojih stižu prijave, a građane pozivam da tržišnoj inspekciji, koja će neprekidno dežurati dok traje vanredna situacija, prijave sve nesavesne trgovce koji ovu katastrofu koriste da nezakonito i bezobzirno zarade, rekao je Ljajić.

Dežurni telefon Tržišne inspekcije na koji građani mogu da se jave i prijave zloupotrebe trgovaca u vanrednoj situaciji je 011 2699 610.

Izvor: FoNet

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!