Home Info Smederevska železara započela proizvodnju na Visokoj peći broj 2

Smederevska železara započela proizvodnju na Visokoj peći broj 2

redakcija

U pogonu proizvodnje gvožđa u Železari Smederevo danas je zaduvana visoka peć broj 2 i time je, nakon mesec i po dana remontnih aktivnosti na čitavom proizvodnom toku, u fabrici ponovo pokrenuta proizvodnja.

U cilju pripreme sintera pogon Aglomeracije započeo je rad već 3. januara ove godine, a za dva do tri dana očekuje se da prve količine tečnog gvožđa budu transportovane ka pogonu Čeličana, saopštila je Železara Smederevo.

Plan je da se proizvodnja odvija u kontiuitetu uz neophodan tehnološkim minimum koji se odnosi na raspoložive sirovine što čini najmanje 45 dana rada.

Zaposleni primarne proizvodnje, koji čine trećinu od ukupnog broja radnika Železare, nakon godišnjih odmora i delom plaćenih odsustava vratili su se na posao, a ostatak zaposlenih nakon božićnih praznika sukcesivno će se vraćati u pogone glavnog proizvodnog toka, navedeno je u saopštenju.

Jednu od dve visoke peci u Železari Smedeervo ugasio je američki Ju-Es Stil dok je bio vlasnik, a druga je 19. novembra 2013. godine stavljena na "tihi hod" zbog remonta.

Od januara ove godine vlasnik Železare Smederevo je Vlada Srbije, kojoj je američki Ju-Es Stil fabriku prodao za jedan dolar.

Izvor: Tanjug

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!