Home Info Smederevo pušteno niz Dunav

Smederevo pušteno niz Dunav

by redakcija

Klub iz Đurđevog grada ugašeno zbog teške finansijske situacije.

Smederevo, nekadašnji Sartid, doživeo je tragičnu sudbinu mnogih klubova u Srbiji. Oklopnici i čelnici Đurđevog grada, posle ispadanja iz Superlige i Prve lige Srbije, saopštili su da se klub ugasio zbog teške finansijske situacije. Klub koji je svojevremeno osvojio tadašnji Kup Srbije i Crne Gore, zahvaljujući golu Marka Pantelića u 110. minutu protiv Crvene zvezde na stadionu Partizana, i koji nas je predstavljao u evropskim takmičenjima protiv Ipsviča, Minhena 1860, Dandija… tako je i zvanično nestao sa fudbalske mape.

Poslednjih nekoliko godina Oklopnici su jedva preživljavali kraj sa krajem. Nestabilan izvor finansija otežavao je funkcionisanje kluba, a to se posebno osetilo onog trenutka kada je privatni kapital ušao u smederevsku železaru, ali kasnijim vlasničkim transformacijama u ovom kolektivu.

Ipak, kako prenosi Sport, na stadionu kraj Dunava gledaće se fudbal i to utakmice Srpske lige grupa Zapad. Dosadašnji član ovog ranga, ekipa Seljaka iz Mihajlovca, promenila je naziv u Semendrija 1924, pod kojim će se boriti za bodove od naredne sezone. Možda je to i neka finta da bi se sačuvao srpskoligaški status, a promena naziva Seljaka samo prvi stepenik ka tome da se eventualno već narednog leta sadašnji naziv ponovo pretoči u Smederevo. Vreme će pokazati…

 

Izvor: Mozzart

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!