Home InfoHronika SASLUŠAN SVEDOK NA SUĐENJU RADETU TERZIĆU

SASLUŠAN SVEDOK NA SUĐENJU RADETU TERZIĆU

by redakcija

U nastavku dokaznog postupka pojavio se samo svedok Goran Ilić. Drugi pozvani svedok odbrane Nenad Milić, kako je rekao sudija Slobodan Ignjatović, nije se pojavio zbog službene sprečenosti.

Današnja izjava svedoka Gorana Ilića razlikuje se od prethodnog iskaza svedoka Mirkovića, pa je zamenik OJT predložio suočenje na okolnosti različitih izjava.

Vezano za iskaz optuženog Radeta Terzića da je tadašnjem predsedniku Četvrtog opštinskog suda, svedoku Đorđu Mirkoviću predlagao da se protiv grupe lica za falsifikovanje putnih isprava ukine pritvor, što je svedok Goran Ilić na današnjem glavnom pretresu opovrgao, već da je optuženi Terzić predlagao da se pritvor produži, a ne ukine.

Nastavak dokaznog postupka zakazan je za 15. april saslušanjem svedoka Nenada Milića i suočenjem svedoka Gorana Ilića i Đorđa Mirkovića, kao i dostavljanjem spisa koji su prethodno traženi na predlog zamenika OJT i odbrane optuženog Terzića.

Terziću se sudi zbog optužbe da je iskorišćavanjem službenog položaja kao okružni javni tužilac krajem 2001. godine uticao da iz pritvora budu pušteni članovi zemunskog kriminalnog klana i da se odustane od njihovog krivičnog gonjenja.

Izvor: Kurir

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!