Home InfoSport Smederevo domaćin finala Kupa Srbije

Smederevo domaćin finala Kupa Srbije

by redakcija

Sledeće subote na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali nadmetaće se finalisti Kupa Srbije u kategorijama do 18 godina starosti. Streljačku družinu „Smederevo“ predstavljaće šestoro strelaca: u disciplini vazdušni pištolj Dušan Bojić, Luka Milivojević i Petar Kostić, a standardnom vazdušnom puškom Anđela Radojičić, Natalija Tasić i Lazar Subotić.

Na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo u subotu 19. septembra, održaće se Finale Kupa Streljačkog saveza Srbije u B razvojnom programu, za strelce do 18 godina. Ovo je prvo takmičenje iz kalendara Streljačkog saveza Srbije koje će se održati na našem strelištu, posle pauze prouzrokovane pandemijom zarazne bolesti COVID-19, zbog čega je odloženo u martu. Kup Srbije se sastoji iz tri kola, međutim kako treće kolo, takođe planirano u martu nije održano, mladi strelci u kategorijama pionira i pionirki serijskom vazdušnom puškom, kadeta i kadetkinja i mlađih juniora i mlađih juniorki standardnom vazdušnom puškom i vazdušnim pištoljem, bodove za nastup sakupili su iz dva održana kola, početkom godine, u Novom Sadu i Nišu. Nastupiće po 10 najboljih iz svake kategorije. U kategorijama pionira i pionirki i kadeta i kadetkinja medalje će biti podeljene odmah posle osnovnog meča, dok će se u kategorijama mlađih juniora i junorki, medalje podeliti posle finalnih nadmetanja, koja počinju od 16 sati.
Iz Streljačke družine „Smederevo“ za nastup na finalu Kupa Srbije plasiralo se 6 strelaca. Luka Milivojević i Petar Kostić u kategoriji kadeta vazdušnim pištoljem, a Dušan Bojić u kategoriji mlađih juniora u istoj disciplini. Anđela Radojičić u kategoriji kadetkinja i mlađih juniorki vazdušnom puškom, a Natalija Tasić u kategoriji mlađih juniorki. Plasman u finale ostvario je i Lazar Subotić u kategoriji kadeta, takođe vazdušnom puškom.
Da podsetimo da je Dušan Bojić u prvom kolu Kupa osvojio zlatnu medalju, a Anđela Radojičić na drugom kolu srebrne medalje u obe kategorije u kojima će nastupati i u finalu, dok su ostali naši strelci plasman stekli osvajanjem bodova za neko od prvih 10 mesta.
Sledeća subota, 26. septembar takođe će biti streljački dan u Smederevu, jer će se održati državno prvenstvo u B programu vazdušnim oružjem.

Napomena: Organizacija se sprovodi prema preporukama Kriznog štaba Vlade RS, za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, za održavanje sportskih takmičenja u zatvorenim prostorima, bez prisustva publike.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!