Home InfoSport Savić i Pivač nezavisnim rekordom Srbije do Evropskog prvenstva

Savić i Pivač nezavisnim rekordom Srbije do Evropskog prvenstva

redakcija

Veslački klub Smederevo imaće dvojicu veslača na predstojećem seniorskom prvenstvu Evrope koje će se održati u Poznanju od 9. do 11. oktobra.

Veliki uspeh ostvarili su u dvojcu bez kormilara Veselin Savić iz VK Smederevo i Viktor Pivač (VK Grafičar). Njih dvojica su na poslednjim kontrolnim trkama, održanim na Srebrnom jezeru, bili bolji od dvojca Martin Mačković – Miloš Vasić koji je prošle godine na Svetskom prvenstvu u Austriji, pobedom u B finalu, Srbiji doneo olimpijsku vizu za Igre koje su ove godine odložene zbog korona virusa.

Na trkama održanim juče Savić i Pivač su sa 2:1 u trkama bili bolji od ove kombinacije uz nezvanični državni rekord od 6 minuta i 16 sekundi. Zanimljivo je da su prethodni, takođe nezvanični rekord od 6 minuta i 18 sekundi držali upravo Mačković i Vasić.

Kombinacija veslača iz Smedereva i Grafičara ima sve predispozicije za dobar rezultat. Veselin Savić je 2014. godine već bio na krovu Evrope osvajanjem zlazne medalje na EP u Beogradu sa klupskim drugom Dušanom Bogičevićem, a Viktor Pivač je bio bronzani na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine, takođe u dvojcu bez kormilara.

U poznanju će nastupiti i Aleksnadar Filipović. Iako se pripremao za nastup u skufu, još nije doneta odluka da li će u toj ili nekoj drugoj disciplini pokušati da dođe do prve seniorske medalje u karijeri.

Krajem ovog meseca Beograd i Ada Ciganlija ugostiće najbolje juniore Evrope. Boje Veslačkog kluba Smederevo braniće Andrija Jevtić i Miroslav Jovanović. Završne pripreme do početka šampionata Starog kontinenta, njih dvojica odradiće na Adi Ciganliji.

 

foto: ilustracija

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!