Home InfoPolitika Smederevo dobilo sredstva za pošumljavanje od Ministarstva zaštite životne sredine

Smederevo dobilo sredstva za pošumljavanje od Ministarstva zaštite životne sredine

by Redakcija

Danas je gradonačelnik Smedereva Jovan Beč u Ministarstvu zaštite životne sredine potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije projekta pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2023. godini. Ugovorom o sufinansiranju realizacije projekta pošumljavanja definisana su sredstva u iznosu od 1.470.000,00 dinara, tako da Ministarstvo obezbeđuje sredstva u iznosu od 975.000,00 dinara, dok će grad obezbediti sopstveno učešće u iznosu od 495.000,00 dinara.

Sredstva dobijena od resornog Ministarstva će biti iskorišćena za nabavku 125 sadnica autohtonih vrsta drveća i ozelenjavanje dela retenzije Ćirilovac u Smederevu, a sve u cilju povećanja zelenog fonda i unapređenja stanja životne sredine na teritoriji grada Smedereva.

Gradonačelnik Beč naglašava da će grad kao i ranije, nastaviti da prati sve konkurse Ministarstva zaštite životne sredine, jer zdrava životna sredina je jedan od vodećih prioriteta za lokalnu samoupravu.

Slične vesti

1 comment

Smederevac 29.03.2023 - 08:06

Drugi gradovi zidaju nove bolnice ili ih renoviraju, popravljaju fasade ,ulice,trotoare,.o definisanju Tvrđave kao najveći turistički potencijal ne treba ni pričati.

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!