Home Info Smederevo budući kineski centar Srbije?

Smederevo budući kineski centar Srbije?

by redakcija

Ministar privrede Srbije Goran Knežević rekao je danas da će u Smederevu biti kinesko-srpski industrijski park koji će omogućiti dolazak većeg broja kineskih investitora u Srbiju, s kvalitetnijim projektima.

On je posle potpisivanja Memoranduma o razumevanju o razvoju kinesko-srpskog industrijskog parka rekao da će se prostirati na 500 hektara, kao zajedničko preduzeće.

– Očekujemo da naše radne grupe već od septembra krenu da rade na papirologiji i u najkraćem roku, već u 2018. godini. da počne da radi deo te industrijske zone – istakao je Knežević.

On je dodao da je prijateljstvo kineskog i srpskog naroda "neupitno" i da "poslednje inicijative najviših predstavnika dve zemlje, vode tome da prijateljstvo preinačimo u najbolje ekonomske odnose".

– Imamo odlična iskustva sa kineskim investitorima i želimo da to produbimo na mnogo višem nivou, da zajednički izađemo na treća tržišta i pokušamo da podignemo ekonomske kapacitete – kazao je Knežević.

Zamenik predsednika Stalnog odbora Narodnog kongresa provincije Hebej, Fan Žaobing rekao je da se danas ne samo učvrstila saradnja Srbije s grupom "Hestil", već i produbila kroz sporazum o industrijskom parku.

Ju Jong, predsednik "Hibis grupe" koja je vlasnik Železare Smederevo, rekao je da kompanije koje treba da rade u industrijskom parka "treba da imaju želju za investiranjem i izvozom, kao i da budu odgovorne".

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!