Home Info Smederevke visešampionke Kupa Srbije

Smederevke visešampionke Kupa Srbije

by redakcija

Smederevske pištoljašice, Jasmina Grgić, Ana Alentijev i Ana Todorović, sa ukupnim rezultatom od 1.114 krugova, osvojile su vicešampionsku titulu na Finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije, održanom ovog vikenda na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo. Bolje od naših devojaka za 11 krugova bile su pištoljašice Streljačkog kluba „Crvena zvezda“ iz Beograda, za koji su nastupile: Zorana Arunović, Jasna Šekarić i Teodora Simić. Treće mesto, sa 14 krugova manje, zauzela je ekipa Streljačke družine „Aleksa Dejović“ iz Užica: Marija Šunjevarić, Tijana Cvijović i Milica Slović. U pojedinačno finale kod seniorki, kao treća sa 382 kruga, plasirala se Jasmina Grgić i osvojila bronzanu medalju. Pobedila je Zorana Arunović, a srebrnu medalju osvojila je Brankica Zarić iz Streljačkog kluba „Valter pistols“ iz Kikinde.

– Čestitam mojim devojkama. Bile su hrabre danas, borile su se i dale svoj maksimum. Čestitam „Crvenoj Zvezdi“ koja je danas bila bolja od nas. Čestitam i Jasmini Grgić na osvojenoj bronzanoj medalji. Svojim visokim rezultatima zaista je pravi lider u našoj ekipi. Nastavljamo sa treninzima i zaista verujem da će naši mladi strelci pokazati još bolje rezultate u nastavku sezone – kaže Boban Marinković, trener Streljačke družine „Smederevo“.

Reprezentacija Srbije ostaje u Smederevu naredna tri dana na kratkim pripremama pred Prvenstvo Evrope koje će se održati od 3. do 8 marta u holandskom gradu Arnhemu. Strelište u Smederevu je treću godinu zaredom baza za pripreme srpskih strelaca pred evropsko prvenstvo, sa kojeg se uvek vraćaju sa medaljama. Sezona takmičenja vazdušnim oružjem u A programu završava se Prvenstvom Srbije, koje će se održati 14. i 15. marta u Beogradu, a smederevske pištoljašice brane vicešampionske titule i pojedinačno i ekipno u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!