Home Info Smederevski karatisti na prvenstvu sveta

Smederevski karatisti na prvenstvu sveta

by redakcija

Takmičari Karate kluba Lotos u ponedeljak 2.jula kreću put Litvanije gde će u sastavu reprezentacije Srbije učestvovati na Svetskom prvenstvu za seniore, juniore i kadete na Svetskom kupu za mlađe uzraste do 13 godina.
Prvenstvo se održava u Šiauliaiu od 5-8 jula u okviru 5. Svetskih Tafisa igara pod patronatom MOK-a na kojima će učestvovati preko 5.000. sportista u više od 30 sportova. Svetske igre u okviru kojih se održava i WKC karate šampionat sveta otvorit će predsednik MOK-a Žak Rog.

Iz smederevskog Lotosa za reprezentaciju će raditi 15 takmičara svih uzrasta. Prvog dana takmičenja 5.jula na tatami izlaze mlađi uzrasti: Valentina Aleksov i Dragan Boščanin u katama i borbama 10-11 i Ana Bajčić u borbama 12-13 godina.

Drugog dana 6.jula radit će: Milica Milosavljević (-55kg), Siniša Kukulj (-55kg),Filip Borisavljević i Vukašin Tomić (+60kg) svi za uzrast 14-15 godina. U katama pojedinačno nastupaju  Aleksandra Aleksov ,Katarina Kandić i Kristina Kandić za uzrast 16-17 godina, a u istom uzrastu u borbama će raditi svetska vice- prvakinja Milina Vasić u apsolutnoj kategoriji, Marija Pejić (+57kg) i Kristina Kandić (-52kg) i Milan Ilić u borbama ekipno 18-21 godina.

Treći dan takmičenja 7.jul iz Lotosa radi Milan Ilić borbe u kategoriji -68 kg (18-21 god.), osvajač dve svetske bronze i senior Nenad Radojević borbe ekipno koji je i kapiten ekipe, osvajač bronze na proslom prvenstvu.

Poslednjeg dana na prventvu sveta  8. jula rade seniori pojedinačno: Jovana Savić (-55kg) i Nenad Radojević u apsolutnoj kategoriji. Kompletna reprezentacija u Srbiju dolazi 10.jula.

KK Lotos zahvaljuje svima koji su pomogli da Lotosovi takmičari posle dvomesečnih priprema odputuju na prvenstvo sveta i postanu klub koji daje najveći broj reprezentativaca Srpskoj karate uniji.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!