Home Info Smederevke vicešampionke države

Smederevke vicešampionke države

redakcija

Nakon vicešampionske titule osvojene proletos na Prvenstvu Srbije u disciplini vazdušni pištolj, seniorke Streljačke družine „Smederevo“ postale se vicešampionke Srbije i malokalibarskim pištoljem. Pojedinačno peto mesto podelile su naše devojke Jasmina Grgić i Ana Alentijev sa Jelenom Tomić iz Streljačke družine „Kikinda“. U disciplinama puškom od naših strelaca najbolji uspeh ostvario je senior Nikola Simić osvajanjem sedmog mesta u disciplini 60 metaka ležeći.

Streljačka družina „Smederevo“ po drugi put u ovoj godini ima vicešampionsku titulu države u gađanju pištoljem. Samo je Streljački klub „Crvena zvezda“, za koji nastupaju Jasna Šekarić, koja ima bronzanu olimpijsku medalju u ovoj disciplini iz Seula 1988. i aktuelni svetski broj jedan u ovoj disciplini Zorana Arunović, bolja od naše ekipe, u kojoj sa jedinom seniorkom Jasminom Grgić (1987), nastupaju juniorka Ana Alentijev (1996) i mlađa juniorka Ana Todorović (1999). Tako su naše devojke praktično ponovile uspeh sa državnog prvenstva vazdušnim oružjem u Ivanjici ove godine, ali ovoga puta u disciplini malokalibarskim pištoljem, na strelištu u Novom Sadu. Pojedinačno Jasmina Grgić se u finale plasirala kao druga, sa odličnim rezultatom od 579 krugova, ali je u finalu morala da podeli peto mesto sa mlađim koleginicama, klupskom drugaricom Anom Alentijev i Jelenom Tomić iz Streljačke družine „Kikinda“. Prvo mesto osvojila je Zorana Arunović, druga je bila Jasna Šekarić, takmičarke „Crvene zvezde“, treća Danica Rašeta iz Streljačkog kluba „Zemun Centar“, četvrta Bobana Veličković iz Streljačkog kluba „Bor 030“… 
– Ovaj rezultat učvrstio je SD „Smederevo“ u sam vrh srpskog streljaštva u disciplini ženski pištolj.  Svakako se od ove ekipe Smedereva u budućnosti mogu očekivati dobri rezultati, jer je sačinjavaju izuzetno mlade takmičarke – kaže trener Boban Marinković.

SD „Smederevo“, na Prvenstvu Srbije malokalibarskim oružjem u Novom Sadu, A program, imala je takmičare i u konkurenciji puškom. Senior Smedereva Nikola Simić, jedini je uspeo da se plasira u finale, kao šesti u disciplini 60 metaka ležeći sa odličnih 615,2 kruga, ali u finalu je morao da se zadovolji sedmim mestom. U ovoj disciplini pobedio je Nemanja Mirosavljev, proslavljeni srpski reprezentativac iz Streljačke družine „Novi Sad 1790“. U disciplini trostav 3 puta 40 metaka, Simić je bio 19-ti.
U ovoj istoj disciplini i u trostavu 3 puta 20 metaka juniorke Smedereva, Jelena Jakovljević, Danica Denić i Jelena Rajković, bile su četvrte, dok su u konkurenciji seniorki 60 metaka ležeći bile sedme. Sa Simićem su nastupali i junior Pavle Marković i mlađi junior Veljko Ilić i ekipno su zauzeli peto mesto u disciplini 60 metaka ležeći.

I sledećeg vikenda pištoljašice Smedereva takmičiće se na malokalibarskom strelištu u Novom Sadu, na međunarodnom turniru „GRAND PRIX Novi Sad 2014“. Posle ovog takmičenja Ana Todorović učestvovaće u Kampu perspektivnih strelaca vazdušnim oružjem u Karatašu, od 4. do 11. avgusta, a iz kluba će joj se pridružiti takmičari puškom kadet Veljko Ilić i ml. juniorka Danica Denić, kao i jedan od trenera Smedereva.

Foto: Đorđe Janjić 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!