Home Info O Železari uskoro – jasna slika

O Železari uskoro – jasna slika

by redakcija

Vršilac dužnosti ministra finansija Dušan Vujović izjavio je Tanjugu da će ove nedelje biti završeni razgovori sa svim investitorima zainteresovanim za kupovinu smederevske Železare.

On je rekao da će Vlada u narednih mesec dana imati jasnu sliku o tome kakav interes postoji ali i koja su potencijalna rešenja za tu firmu.

– Ja sam u funkciji predsedavajućeg grupe za Železaru učestvovao u intervjuisanju i razgovorima sa svim potencijalnim investitorima, od najpoznatijih vodećih svetskih investitora u oblasti čelika do posrednika u toj oblasti – rekao je Vujović.

Privatizacija direktnom nagodbom više neće biti moguća, kaže Dušan Vujović, objašnjavajući jednu od najvažnijih novina izmenjenog zakona o privatizaciji koji je Vlada juče usvojila, a kojim se, dodaje on, praktično ukida status preduzeća u restrukturiranju.

– Metod privatizacije direktnom nagodbom izbačen je iz nacrta zakona pošto on spada u instrumente međudržavnih dogovora pa će biti regulisan nezavisno od ovog zakona. To je bilo mišljenje stručne i profesionalne javnosti ali i međunarodnih organizacija – rekao je Vujović za Tanjug.

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!