Home Info Smederevke se okitile medaljama

Smederevke se okitile medaljama

redakcija

Sve tri pištoljašice Streljačke družine „Smederevo“, Ana Alentijev, Ana Todorović i Jasmina Grgić, okitile su se medaljama na prvom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem, na strelištu Careva ćuprija u Beogradu. Nikoli Simiću, senioru SD "Smederevo" 2,9 krugova nedostajalo do finala u disciplini malokalibarskom puškom 60 metaka ležeći, na strelištu u Novom Sadu. 

Ana Alentijev, juniorska reprezentativka Smedereva, novu takmičarsku sezonu u olimpijskoj disciplini sport pištolj (30+30 metaka) počela je osvajanjem zlatne medalje u prvom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije. Sa rezultatom od 564 kruga (286 precizni deo, 278 brza paljba) ubedljivo je trijumfovala ispred Anđele Matejić iz Streljačkog kluba „Jagodina 92“, koja je imala 540 krugova (272, 268) i klupske drugarice Ane Todorović, koja je u svom prvom takmičarskom meču malokalibarskim pištoljem imala rezultat od 531 kruga (269, 262) i osvojila bronzanu medalju. Alentijev je prošle godine bila najbolja juniorka na svi tri kola Kup takmičenja. 

Seniorka SD „Smederevo“ Jasmina Grgić osvojila je bronzanu medalju sa rezultatom od 574 kruga (290, 284). Bolje od nje bile su takmičarke njenog bivšeg kluba „Crvene zvezde“, Zorana Arunović sa 583 kruga (294, 289) i Jasna Šekarić sa 577 krugova (288, 289). 

– Pištoljašice Smedereva uspešno su otvorile sezonu MK oružjem. Ana Alentijev je nastavila svoju pobedonosnu seriju u kategoriji juniorki, Jasmina Grgić je osvojila bronzanu medalju u kategoriji seniorki, odmah iza Jasne i Zorane. Veoma raduje i debitantski nastup Ane Todorović. Nastavljamo dalje sa treninzima i očekujem još bolje rezultate u nastavku sezone, kaže Boban Marinković, trener SD „Smederevo“.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!