Home Info Smederevac prvak Srbije na prvom MMA prvenstvu

Smederevac prvak Srbije na prvom MMA prvenstvu

redakcija

Prvo amatersko MMA prvenstvo u Srbiji održano je u sportskom centru "Šumice" u subotu. Učetvovalo je više od 20 klubova iz zemlje. Turnir je održan u kup sistemu u šest kategorija: do 66 kg, do 70 kg, do 77 kg, do 84 kg, do 93 kg i preko 93 kg. Mečevi su se sastojali iz dve runde od po tri minuta, a takmičari su nosili zaštitnu opremu i bili su podeljeni u tri klase – u C klasi početnici, u B klasi borci sa iskustvom, dok su u A klasi umeće pokazali borci koji su imali zapažene rezultate u dosadašnjim takmičenjima.Mixed Martial Arts od čega je izvedena skraćenica MMA, predstavlja miks svih poznatih borilačkih veština. Ekspanzija MMA počinje od kraja devedestih godina prošlog veka, i za veoma kratko vreme postaje ubedljivo najpopularnij borilački sport u svetu.

Sport sa najbržim rastom popularnosti koja se danas meri milionskim auditorijumom. MMA je strogo određen rigoroznim pravilima koja su ovu veštinu podigla na nivo sporta, tako da se danas održavaju svetska i evropska prvenstva, na kojima uzima ućešće veliki broj zemalja. Od prošle godine čelnici svetske MMA organizacije vode intezivni pregovori o olimpijskoj budućnosti ovog sporta.

Vučetić Nikola pripadnik je MMA BJJ kluba Secutor Smederevo koji je deo Secutor Akademije iz Beograda koja je najveća u državi. Klub je osnovan pre tri godine, osnovao ga je Goran Ristic, koji sam bio ucenik Secutor Akademije. Vučetić je borac koji je rangiran kao C klasa (početnici), kategorija do 60 kg. 
Obzirom da nije bilo protivnika u toj klasi radio je meč sa protivnikom koji je rangiran u A klasi zbog svog kvaliteta i borbenog iskustva. Vučetić je pobedio u prilično izjednačenom i teškom meču, na opšte iznenadjenje, borac A klase je naravno bio veliki favorit.
Akademija Secutor čiji je deo i klub iz Smedereva proglašena je za najbolji i najuspešniji klub.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!