Home Info Smederevci za grejanje duguju oko 175 miliona dinara

Smederevci za grejanje duguju oko 175 miliona dinara

by redakcija

Javno preduzeće za stambene usluge i toplifikaciju je novu grejnu sezonu otpočelo tehnički i tehnološki spremno sa režimom grejanja koji je prilagođen prosečnim dnevnim temperaturama.

„Isporuka toplotne energije i rad blokovskih kotlarnica odvija se normalno bez značajnijih problema“, ocenio je pomoćnik direktora, Vlada Nikolić.

Nikolić je dodao da su retki problemi, koji se sporadično pojavljuju, karakteristični za početni period svake grejne sezone, i ne utiču na kvalitet i kvantitet isporuke toplotne energije, a rešavaju se relativno brzo bez zastoja postrojenja.

„Ukupna potrošena količina mazuta od početka grejne sezone, od 15. oktobra, iznosi 100.808 kilograma ili 100,8 tona, a zalihe mazuta na dan 29.10.2012. godine iznose 188 tona“ , izjavio je Nikolić.

Smederevsko preduzeće za stambene usluge i toplifikaciju je prošlu grejnu sezonu, uz izuzetne napore, uspešno završilo bez dana prekida u isporuci toplotne energije.

Kako bi se i u ovoj grejnoj sezoni obezbedila kontinuirana proizvodnja i isporuka toplotne energije neophodno je obezbediti redovnu nabavku mazuta i redovno servisiranje dospelih obaveza.

„Zbog toga je važno napomenuti da je neophodno da korisnici na vreme izmiruju svoje obaveze prema ovom preduzeću“, naglasio je Nikolić.

Prema njegovim rečima, nenaplaćena potraživanja na dan 29.10.2012. godine iznose 174.891.970,20 dinara.

Izvor: Grad Smederevo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!