Home InfoSport Smederevci vicešampioni države u disciplini vazdušni pištolj

Smederevci vicešampioni države u disciplini vazdušni pištolj

redakcija1

Na državnom prvenstvu za juniore SD „Smederevo“ osvojila je drugo mesto ekipno i pojedinačno u disciplini vazdušni pištolj. Dušan Bojić osvojio je titulu vicešampiona Srbije, a ekipno zajedno sa Petrom Kostićem i Aleksom Nikolićem. U disciplini vazdušna puška naš miks tim Anđela Radojičić i Lazar Subotić bio je četrvti.

Strelci „Smedereva“ ostvarili su još jedan veliki uspeh na juniorskom Prvenstvu Srbije, koje je održano za vikend, na vazdušnom strelištu u Sportskom centru „Čair“ u Nišu. U disciplini vazdušni pištolj naša ekipa je odbranila prošle godine osvojenu titulu vicešampiona sa 1.602 kruga, 51 više nego lane. U ekipi su bili Dušan Bojić, Petar Kostić i Aleksa Nikolić.

Ekipnu titulu šampiona osvojio je Streljački klub „Akademac“ iz Beograda sa 1.614 krugova, a bronzanu SK „Aleksa Dejović“ iz Užica sa 1.600 krugova. Bojić se sa 551 krugom kao drugi plasirao u finale u kome je vodio od samog početka do pred sam kraj. Posle 22 hica u finalu Vladimir Ćurčin iz „Akademca“ je stigao Bojićevu prednost i izjednačeni su ušli u borbu za zlatnu medalju. Posle 23. hica Ćurčin je pogodio 10,4 i preuzeo vođstvo, jer je naš strelac pogodio 8,6. Bojić je imao šansu u poslednjem hicu kada je Ćurčin pogodio 8,5 ali njegovih 9,0 nisu bili dovoljni za osvajanje titule državnog prvaka.

Petar Kostić je bio 13. sa 526 krugova, a Aleksa Nikolić 15.  sa 525 krugova, u konkurenciji 31 juniora.
U takmičenju miks timova vazdušnom puškom Anđela Radojičić i Lazar Subotić su zauzeli četvrto mesto. Naš mladi tim u borbi za bronzanu medalju izgubio je od ekipe Streljačke družine „Novi Sad 1790“ 2, Lora Martinov i Petar Erdei, sa apsolutnih 16:0. U meču za zlatnu medalju tim SK „Čika Mata“ Kragujevac 1, prošlogodišnji prvaci Teodora Vukojević i Marko Ivanović, u dosta neizvesnijoj borbi pobedio je tim „Novi Sad 1790“ 1, Mariju Kolarević i Dušana Stojadinovića sa 16:12.

U disciplini standardna vazdušna puška naša ekipa juniorki nije ostvarila plasman, jer Ivona Bojić, iz zdravstvenih razloga, nije mogla da završi svoj meč. Natalija Tasić je bila 20. sa 610,8 krugova, a Anđela Radojičić 22. sa 609,7 krugova u najbrojnijoj konkurenciji 54 juniorke. U kategoriji juniora nastupio je samo Lazar Subotić, koji se sa 598,1 krug plasirao na 17. mesto u konkurenciji 31 juniora.

Dušan Bojić i Katarina Milovanović, prošlogodišnji osvajači bronzane medalje, u miks timu vazdušnim pištoljem takmičenje su završili u prvom delu kvalifikacija na 9. mestu. Takmičilo se 11 timova.

Sledeće takmičenje za strelce „Smedereva“, iz kalendara Streljačkog saveza Srbije, je već ovog vikenda, 20. i 21. februara, ponovo u Nišu, gde će se sada održati seniorsko Prvenstvo Srbije u A programu. Naša družina biće oslabljena za nastup Veljka Ilića u disciplini vazdušna puška pojedinačno i u miks timu, jer naš strelac ima obaveze na fakultetu. Pojedinačno i ekipno u ovoj disciplini nastupiće Natalija Tasić, Anđela Radojičić i Ivona Bojić, a samo pojedinačno i u miksu u disciplini vazdušni pištolj Ana Alentijev i Dušan Bojić.

 

foto: promo

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!