Home Info Smederevci obezbedili odlazak u Češku

Smederevci obezbedili odlazak u Češku

by redakcija

Zoran Rajić i Marko Ristić odličnim rezultatima na Beogradskoj internacionalnoj regati Trofej Beograda obezbedili su vizu za nastup na Evropskom prvenstvu koje se ove godine održava u Račicama u Češkoj 23. i 24. maja. Smederevski veslači prvog dana su u dvojcu bez kormilara bili drugi sa vremenom 6:44,88 i tako osim plasmanskog ostvarili i vremensku normu za prvenstvo Starog kontinenta. Njih dvojica su ovu vizu dodatno overili u nedelju kada su u četvercu sa veslačima Crvene zvezde Lazarom Lazovićem i Nikolom Cvijetićem trijumfovali u trci četverac  bez kormilara. Na selektoru Dejanu Guslovu je da tokom špredstojećih kontrola odluči da li će Ristić i Rajić veslati u dvojcu ili četvercu bez kormilara.

Lazar Dostanić je prvog dana u skifu za juniore bio solidan treći. Uroš Dimitrijević nije uspeo da se plasira u finale seniorskog skifa. Prvog dana nastupali su i  kadeti Smedereva. U konkurenciji dublova Smederevo je imalo dve posade u finalu. Matija Todorović i Veljko Simić bili su četvrti dok je druga posada u sastavu Marko Jovanović i Aleksa Petrović bila šesta.

Osim kombinovanog juniorskog četverca, na pobedničko postolje drugog dana regate popeli su se kadeti u četverac skulu u kome su veslali Matija Todorović, Veljko Simić, Marko Jovanović i Aleksa Petrović. Senior Uroš Dimitrijević je u skifu drugog dana bio drugi dok su Dušan Dimitrijević i Danilo Selaković zauzeli četvrto mesto u finalu.

U međuvremenu, dok su se juniori nadmetali u Beogradu, seniorski reprezentativci Srbije privode kraju pripreme za nastup na Svetskom kupu na Bledskom jezeru. Od smederevskih veslača u Sloveniji će veslati Aleksandar Filipović u dublu sa Marjanovićem iz Partizana dok će Dušan Bogičević i Veselin Savić veslati u četvercu bez kormilara sa Đerićem i Stojićem iz Partizana.

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!