Home Info Smederevci na veslačkom prvenstvu sveta u Amsterdamu

Smederevci na veslačkom prvenstvu sveta u Amsterdamu

redakcija

Našu zemlju će na predstojećem šampionatu sveta u veslanju predstavljati 12 takmičara, saopštio je Veslački savez Srbije.

Na Svetskom prvenstvu za seniore u Holandiji od 23. do 31. avgusta boje Srbije će braniti: U muškoj konkurenciji dubl skul Marko Marjanović (Partizan), Aleksandar Filipović (Smederevo), dvojac bez kormilara Dušan Bogičević, Veselin Savić (Smederevo), četverac bez kormilara Radoje Đerić, Nikola Stojić, Miloš Vasić, Nenad Beđik (Partizan) i skif za lake veslače Miloš Stanojević (Tamiš), a u ženskoj skif Ivana Filipović (Danubius 1885) i dvojac bez kormilara Iva Obradović (Danubius 1885), Jovana Arsić (Zrenex). Rezerva će biti Goran Jagar (Partizan).
 
Srpska ekspedicija, koju će pored takmičara činiti i članovi selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić, Dejan Guslov i Petar Ibročić kao i treneri reprezentacije Oleksandar Fedotov i Saša Mimić, put Holandije kreće 21. avgusta.
 
Sve naše posade imaće kvalifikacione trke u nedelju 24. avgusta, izuzev dubl skula koji na šampionatu startuje dan kasnije. U dubl skulu je prijavljeno 26 čamaca, u dvojcima bez kormilara 24 u muškoj, odnosno 15 u ženskoj konkurenciji, u četvercu bez kormilara 17, u skifu za lake veslače 29, koliko ih je i u ženskom skifu.

Izvor: Blic

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!