Home InfoSport Smederevci bez medalja na Seniorskom Prvenstvu Srbije, A program, 10 m

Smederevci bez medalja na Seniorskom Prvenstvu Srbije, A program, 10 m

by redakcija

Smederevski strelci učešće na ovogodišnjem državnom šampionatu za seniore završili su bez medalje, ali ne i bez rezultata vrednih pažnje. Najveći uspeh je peto mesto Dušana Bojića u disciplini vazdušni pištolj. U istoj disciplini Ana Alentijev na žalost, nije dobila priliku da se bori za medalju, jer je bila prva ispod crte za ulazak u finale, deveta. U disciplini vazdušna puška Anđela Radojičić je bila dvanaesta.

Učešće na seniorskom Prvenstvu Srbije, vazdušnim oružjem, u A programu, koje je proteklog vikenda održano na vazdušnom strelištu u Nišu, strelci „Smedereva“ završili su bez medalje, ali ne i bez rezultata vrednih pažnje. Najveći uspeh je peto mesto Dušana Bojića u disciplini vazdušni pištolj.

Bojić se u svoje prvo seniorsko finale plasirao kao sedmi sa 561 krugom i stao na liniju gađanja sa proslavljenim strelcima i reprezentativcima Srbije Damirom Mikecom, Duškom Petrovim i Dimitrijem Grgićem. Upravo njih trojica su i podelila medalje, a ispred našeg strelca bio je još samo Branko Mašanović iz Kluba streljačkih sportova „Policajac“ iz Beograda. Takmičilo se 35 seniora.

Za razliku od Bojića, koji je mlađi junior, a prošle nedelje je osvojio vicešampionsku titulu u konkurenciji juniora, naša seniorka Ana Alentijev, nije uspela da se plasira u finale. Takmičenje je završila kao deveta sa 551 krugom. Ulaznica za finale je vredela 556 krugova. Takmičila se 21 seniorka.

U takmičenju miks timova Dušan Bojić i Ana Alentijev su nastup završili u drugom delu kvalifikacija kao sedmi, sa 361 krugom.
U disciplini standardna vazdušna puška od naših mladih strelkinja najbolja je bila Anđela Radojičić. Sa 619,8 krugova bila je dvanaesta u konkurenciji 39 seniorki. Natalija Tasić je bila trideset treća sa 606,6 krugova, a Ivona Bojić pretposlednja sa 588,4 kruga. Ekipno bile su sedme sa ukupnim rezultatom od 1.814,8 krugova. Takmičilo se devet ekipa. U kategoriji seniora Lazar Subotić se sa 597,9 krugova plasirao na dvadeset i treće mesto u konkurenciji 27 seniora.

Strelci „Smedereva“ neće sledeće subote učestvovati na drugom kolu Kupa Srbije u B programu koje će se održati u Ivanjici, već ostaju na svom strelištu i pripremaju se za reginalno prvenstvo u B programu, koje će se održati u Nišu 6/7. marta 2021.

foto: promo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!