Home Info „Smederevac“ nastavlja tradiciju

„Smederevac“ nastavlja tradiciju

by redakcija

Na nedavno održanim turnirima Lige šampiona, koji su izbornog karaktera za sastavljanje reprezentacije Srbije, takmičari Karate kluba “Smederevac“ imali su više nego zapažene rezultate.

Od ukupno 20 takmičara, osvojeno je čak 21 medalja, u katama i borbama. Tri turnira lige su održani po principu da svaki takmičar radi sa takmičarima iz svoje kategorije i na osnovu rezultata sakuplja bodove. Prva tri takmičara sa najviše bodova ulaze u reprezentaciju Srbije.

Više takmičara „Smederevca“ steklo je pravo da postane član reprezentacije, ali zbog veoma teške finansijske situacije, nisu svi mogli da se odazovu pozivu…

Proteklog vikenda, na Kopaoniku bile su održane reprezentativne pripreme za pionire, kadete i juniore, koji krajem maja učestvuju na prvenstvu Evrope u nemačkom gradu Bohumu. Na tim pripremama bilo je i tri člana Karate kluba „Smederevac“- Marija Krstić pionirka, Aleksandar Grujić pionir i Ana Krstić juniorka. Na Kopaoniku su njih troje zvanično postali članovi reprezentacije Srbije u svojim kategorijama, i krajem maja će biti predstavnici Smedereva u Bohumu. Ovim se nastavlja tradicija Karate kluba „Smederevac“ da u reprezentaciji imaju svoje takmičare, te se nadamo da će ove mlađe generacije, nastaviti uspešnim koracima svojih starijih kolega. Trener Karić Predrag objašnjava da je JKA shotokan federacija najstarija Karate federacija, koja  u Evropi okuplja preko 30 zemalja, i da je šteta što će na ovako jakom takmičenju, takmičari “Smederevca” biti bez podrške trenera, jer zbog finansija, nije bilo moguće da i on otputuje… Ipak, napominje da je Bohum u lepom sećanju, jer su tri takmičarke “Smederevca” 2010.godine postale juniorske prvakinje Evrope upravo u tom gradu, te se nada da će i sadašnji reprezentativci dostojno reprezentovati klub, grad, i  državu.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!