Home InfoHronika Smederevac – jedan od tri osuđenika na doživotnu robiju u Srbiji

Smederevac – jedan od tri osuđenika na doživotnu robiju u Srbiji

by Redakcija

Radomir Blagojević (52) iz Smedereva osuđen je u Višem sudu u Beogradu na kaznu doživotnog zatvora, jer je 2020. u Surčinu Zoricu Kalinić polio benzinom i živu je zapalio, a  žena je preminula dva dana kasnije.

Ovo je treća kazna doživotnog zatvora koja je izrečena u Srbiji, od kada je ova kazna uvedena u pravni sistem 2019. godine.

Blagojević je 13. jula 2020. godine žrtvu čekao u hodniku zgrade u kojoj je živela. Krenuo je za njom i nakon rasprave i njenog odbijanja da ga pusti u stan, on ju jepolio motornim benzinom iz kanistera i zapalio. Zorica je zadobila teške opekotine na 87 odsto tela. Trpela je užasne bolove sve do smrti, dva dana kasnije.

Pored toga, Blagojević se tereti i da je u junu 2020. godine u Radincu, u kući svoje sestre, silovao ženu R.N.  On je  oštećenoj pocepao odeću, tukao je po licu, glavi i telu, a potom je silovao i opet tukao. Žena je zadobila niz povreda.

Pre njega, na najstrožu kaznu u Srbiji osuđeni su Dejan Dabović (31) koji je iskasapio bivšu devojku na ulici u Novom Sadu i Ninoslav Jovanović (48) poznatiji kao Malčanski berberin zbog otmice i zatočeništva dvanaestogodišnje devojčice iz Niša.

Slične vesti

1 comment

pandur 20.04.2022 - 18:34

Baš sam se pitao u čemu je to Smederevo među prvima u Srbiji. Hvala SDCafe što nas tako jasno, pravovremeno i korisno informišete.

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!