Home InfoSport Smederevac Aleksandar Mitrović odveo reprezentaciju Srbije na Mundijal 2022.

Smederevac Aleksandar Mitrović odveo reprezentaciju Srbije na Mundijal 2022.

Redakcija

Smederevci su u euforiji, zaljubljenici u fudbal u predinfarktnom stanju od sreće- Smederevac Aleksandar Mitrović golom u poslednjem minutu utakmice sa Portugalom doneo je Srbiji u nedelju uveče plasman na Svetskog prvenstvo!

Dok Srbija slavi, Smederevo se diči. Epiteti samo stižu – ponos nacije, mitrogol, Aleksandar Veliki Mitrović. Naručuju mu mural u Smederevu. Na društvenim mrežama pišu stihove u njegovu čast. Evo jednog: „Smederevo grade od starina, kakvog si nam podario sina” – S. V.

Aleksandar Mitrović kao desetogodišnji dečak, sa terena kraj Jezave na Lipskoj rampi, gde je jurio za loptom sa komšijskom decom, počeo je da trenira za FK Smederevo, a manje od dve godine kasnije već je bio u Partizanu.

Smederevci se ljute jer se činjenica da je počeo u rodnom gradu ne spominje u njegovoj biografiji često.

Već sa 18 godina UEFA  ga je uvrstila na listu 10 najtalentovanijih igrača u Evropi.

Partizan ga je 2013. godine prodao belgijskom Anderlehtu uz obeštećenje od pet miliona evra.  Na kraju druge sezone postao je najbolji strelac, 2015. godine prešao je u engleski Njukasl, a  2018.  prešao na pozajmicu u Fulam.  Potom je 2018. godine potpisao petogodišnji ugovor s engleskim klubom vredan 22 miliona evra.

Ušao je u anale srpskog fudbala kada je 27. marta 2021. godine postao najbolji strelac u istoriji srpske nacionalne selekcije.

U nedelju uveče, golom koji nas je odveo direktno na Mundijal, upisao se u istoriju srpskog fudbala.

Bravo majstore!

 

SDCafe.rs
foto: A.Filić / SDCafe.rs

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!