Home InfoDruštvo Smedereski komunalci čiste Kragujevac jer u Smederevu nema posla

Smedereski komunalci čiste Kragujevac jer u Smederevu nema posla

by redakcija

Apelu gradonačelnika Kragujevca, Radomira Nikolića, koji je upućen širom Srbije za pomoć u čišćenju grada, odazvalo se 30-tak komunalnih preduzeća iz desetak gradova, među kojima je i Smederevo.

Ova nesvakidašnja preventivna akcija čišćenja je organizovana zbog štrajka radnika JKP „Čistoća“, a nakon sve učestalijih žalbi građana i stvaranja smetlišta na ulicima, saopštio je grad Kragujevac.
Lepa je solidarnost, ali ostaje nejasno da li smederevski komunalci ovde nemaju šta da rade, pa idu u ispomoć. 

U Kragujevcu je reč o preventivi, da se čisti dok se smeće na nakupi, a podsećamo lokalne komunalce da u Smederevu ima smeća i deponija koje odavno samo na njihove lopate i kamione čekaju. 

http://www.sdcafe.rs/vesti/na-jugovu-nista-novo
http://www.sdcafe.rs/vesti/na-carini-pored-decijeg-igralista-nice-deponija
http://www.sdcafe.rs/vesti/pismo-citaoca-pretucen-inkasant

Ideja je, svakako, zanimljiva. Očekujemo slične akcije širom Srbije. Možda osnivanje komunalnih elitnih odreda koji će krstariti i čistiti sve gradove, gradiće, sela i zaseoke, svejedno da li u njima žive političke i ostale elite. 

Nama komunalci ne vrše posao danas, iako su na teritoriji Podunavskog okrugana javljeni udari olujnog vetra oko 24 metra u sekundi!
 
Naime, na osnovu upozorenja koje je dobijeno od Hidrometeorološkog zavoda Srbije, Gradski štab za vanredne situacije Smedereva upozorio je građane da olujni i orkanski udari vetra mogu da naprave veću štetu na  imovini.

Upozoravaju se građani da obezbede terase, krovove, a vlasnici lokala, tende i spoljni mobilijar. Moguće su štete i na drveću u parkovima i u dvorištima, pa se upozoravaju građani da drveće sklono padu obezbede, a ako su na javnoj površini da pozovu ekipe JKP Zelenilo na telefon broj: 064/8476611Radiša Milić, upravnik Zelenila.
Upozoravaju se i građevinari da obezbede objekte, skele i kranove, zbog opasnosti od pada i ozbiljnog povređivanja građana.

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!