Home InfoHronika Slučaj psa sa odsečenom šapom: Nasilnici lako prelaze sa životinja na ljude

Slučaj psa sa odsečenom šapom: Nasilnici lako prelaze sa životinja na ljude

by redakcija

Nakon što je u Smederevu nađen pas kome je odsečena šapa, tužilaštvo se oglasilo da nema osnova da podnese krivičnu prijavu. Nataša Vukmirović iz NVO Link plus kaže da odgovora nadležnih organa nema, a nasilnici lako mogu da pređu sa zlostavljanja životinja na ljude.

"Surovo zlostavljanje životinja je samo po sebi dovoljno strašno, ali nas posebno uznemirava činjenica da nasilnici lako prelaze sa životinjskih na ljudske žrtve. Otkako je pronađen Arči sa dve odsečene šape, nadležni državni organi nisu adekvatno reagovali – počinilac tog zločina nije pronađen, pa su usledili novi slučajevi sakaćenja pasa u Smederevu", kaže Nataša Vukmirović iz Link plusa.
 
Ona je navela da su u međuvremenu Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu podneto nekoliko krivičnih prijava za krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja, ali ni protiv jednog okrivljenog nije pokrenut krivični postupak.
 
"Zločini nad životinjama šokiraju javnost i izazivaju strah kod mnogih građana koji se pitaju da li su oni i njihova deca bezbedni dok agresivni i poremećeni pripadnici društva prolaze nekažnjeno za zločine koje su izvršili", navodi Vukmirovićeva.
 
Udruženje građana LINK PLUS okupilo je stručnjake, prof. dr Milicu Bošković sa Fakulteta bezbednosti, dr Anu Batrićević iz Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja, doktorku veterinarske medicine Snežanu Voštinarov i inspektore MUP s kojima organizujemo niz tribina posvećenih prevenciji nasilja u društvu u vezi sa zlostavljanjem životinja.
 
U Smederevu su građani od 2011. godine četiri puta prijavljivali policiji i inspekcijama da su na ulici teško povređeni psi.

J.Ć.

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!