Home Info Slavoslov po šesti put u Smederevu

Slavoslov po šesti put u Smederevu

by redakcija

Takmičenje u besedništvu nazvano Slavoslov i ove godine tradicionalno je održano u našem gradu. Na veliki hrišćanski praznik Spasovdan, 17. maja 2018. šestu godinu za redom finale ovog takmičenja, sa početkom u 18:00 časova odigravalo se u crkvi Svetog Đorđa u Smederevu. Ovaj završni krug takmičenja okupio je 8 besednika iz srednjih škola Smedereva, Smederevske Palanke i Beograda. Veliki broj ljubetelja lepe i iskrene reči pružilo je podršku mladim besednicima i uživalo u njihovim nadahnutim besedama.

Stručni žiri je saslušao svih osam naratora, a zatim odabrao tri najbolja kojima su uručene diplome i novčane nagrade. Pobednica ovogodišnjeg Slavoslova je Maja Đorđević, učenica IV razreda Tekstilno-tehnološke i poljiprivredne škole „Despot Đurađ", a ostala dva mesta pripala su Anđeli Budimkić i Mihajlu Milovanoviću.

,,Kada sam krenula u srednju školu ni na kraj pameti mi nije bilo da se prijavim na neko takmičenje ovakvog tipa, ali sada, nakon drugog učešća na Slavoslovu, svim mladim ljudima toplo preporučujem da se prijave i oprobaju u besedništvu. Za mene je ovo divno iskustvo koje menja pogled na svet, menja osobu i čuva čovekovu moć govora koja se u današnjici gubi", rekla je za SDCafe učenica Gimnazije iz Smederevske Palanke, drugoplasirana Anđela Budimkić.

Andrijana Jelić
SDCafe.rs

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!