Home InfoDruštvo Da li će Despot Đurađ Branković konačno dobiti spomenik u Smederevu?

Da li će Despot Đurađ Branković konačno dobiti spomenik u Smederevu?

by redakcija

Gradska uprava Smederevo h sugrađana pokrenula je dve inicijative – za Fontanu na Gradskom trgu i za podizanje spomenika Despotu Đurđu i njegovoj porodici u Smederevu.

Formirane su stručne komisije sa zadatkom da utvrde kriterijume, i, u skladu sa njima, objave konkurse i izvrše izbor najboljeg idejnog rešenja za Fontanu na Gradskom trgu i za podizanje spomenika Despotu Đurđu i njegovoj porodici u našem gradu.

Komisiju za izbor najboljeg idejnog rešenja za Fontanu čine – Snežana Čupić, diplomirani arhitekta u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Vladislava Ristović Živanović, glavni urbanista grada Smedereva, i Vesna Janković, diplomirani građevinski inženjer u Javnom preduzeću Urbanizam Smederevo.

Komisiju za izbor najboljeg idejnog rešenja za podizanje spomenika Despotu Đurđu i njegovoj porodici u Smederevu čine – Veljko Lalić, redovni profesor na Fakultetu likovnih umetnosti, Vlasta Filipović, vajar, Vladislava Ristović Živanović, glavni urbanista grada Smedereva, Tatjana Gačpar, direktorka Muzeja u Smederevu, i Dejan Radovanović, vršilac dužnosti direktora Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture Smederevo.

Izvor: Grad Smederevo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!