Home InfoSport Sjajna godina za tekvondo klub “Košava”

Sjajna godina za tekvondo klub “Košava”

by redakcija1

Kraj godine uvek je povod za sumiranje utisaka, a u tekvondo klubu “Košava”, imaju mnogo razloga za zadovoljstvo.

U toku 2023. godine osnovana je grupa besplatne školice za decu uzrasta od 3 do 7 godina, grupa „Povetarci“. Želja je bila da se najmlađima približi ovaj sport.

Naišli smo na veliku zainteresovanost roditelja i dece za bavljenje ovim sportom. Cilj je bio da deca kroz igru razvijaju motoriku i uče osnovne elemente Tekvondo sporta.  

Sa druge strane, želja nam je bila da, u jednom zdravom okruženju, deca razvijaju disciplinu i samopouzdanje, ali i da upoznaju nove drugare i da se druže, jer je i to lepota sporta – poručuju iz Tekvondo kluba Košava.

Godina na izmaku će ostati upamćena po mnogobrojnim međunarodnim turnirima na kojima je klub nastupao i osvajao medalje. Izdvajaju se „19. Omega Open“ i „Ex yu prvenstvo“.

Najjači rezultat je dvostruka zlatna medalja juniorke Milice Krajnović. Ona je i na Prvenstvu Srbije i na Kupu Srbije postala šampionka.

Kraj godine je bio posebno uspešan. Ovog vikenda organizovano je polaganje za crne pojaseve u Beogradu, ispred komisije koju su sačinjavale legende našeg sporta: Mr Park Soo Nam iz Koreje, olimpijski trener Dragan Jović Gale i generalni sekretar Tas-a Miroslav Krklješ.

Klub je imao tri predstavnice, Nevenu Bogdanović, Tijanu Đorđević i Lanu Janković. Sve tri su položile za crni pojas I dan i stekle zvanje majstora Tekvondo sporta, uz posebne pohvale ispitne komisije za njih i trenere Mariju i Vlatka Kastratovića.

Naše tri članice bile su najbolje među 50 polagača iz cele Srbije. Nakon jedne prezahtevne sezone, ovo polaganje na kraju je zaista „šlag na torti“. Kada se ispred svih polagača i njihovih trenera pohvali naš klub, naši treneri i naše takmičarke, to je posebna motivacija za dalje. Još veću težinu ima to kada znamo da su u komisiji najveća imena Tekvondo sporta – kaže trener Vlatko Kastratović.

FOTO: TK Košava

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!