Home Info Sektor za vanredne situacije upozorio na opasnost od požara

Sektor za vanredne situacije upozorio na opasnost od požara

redakcija

Na teritoriji nadležnosti Odeljenja za vanredne situacije u Smederevu od 17. do 23. marta  bilo je 66 požara na otvorenom prostoru. Istovremeno je podneto šest zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv osoba koje su ložile vatru na otvorenom prostoru saopštilo je Odeljenje za vanredne situacije u Smederevu.

Odeljenje za vanredne situacije u Smederevu, ukazalo je građanima na zabranu loženje vatre i spaljivanja suve vegetacije, korova, niskog rastinja, biljnih ostataka i smeća, na otvorenom prostoru, uključujući i dvorišta.

Pored pojačanog nadzora inspektora za preventivnu zaštitu i pripadnika vatrogasno-spasilačke jedinice Odeljenja za vanredne situacije u Smederevu, angažovani su i policajci na sprečavanju paljevina i identifikaciji osoba koje lože vatru na otvorenom prostoru.

Pored prekršajne odgovornosti, predviđene kazne protiv osoba koje loženjem vatre na otvorenom prostoru izazvaju požar, kreću se do 50.000 dinara. Policija je naglasila da su građani koji izazovu požar dužni da vatrogasno-spasilačkoj jedinici nadoknade troškove intervencije.

Ukoliko nastupi materijalna šteta, u saradnji sa Odeljenjem kriminalističke policije, protiv počinilaca će se preduzimati i mere krivične odgovornosti za izazivanje opšte opasnosti i oštećenja tuđe stvari, saopštila je policija u apelu građanima da ne lože vatru na otvorenom i ne spaljuju travu u poljima.             

msp

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!