Home ZanimljivostiSaveti Saveti za lako uređenje dnevne sobe

Saveti za lako uređenje dnevne sobe

redakcija

Želite da se osećate još prijatnije i udobnije u svojoj dnevnoj sobi u kojoj sa svojom porodicom i prijateljima provodite najviše vremena?

Za to je potrebno malo preuređenje, a kako i odakle krenuti, mi ćemo vam pomoći da odlučite. S obzirom na to da je dnevni boravak mesto u stanovima i kućama gde vlasnici borave većinu svog dana, razume se da ono mora i biti najpogodnije za takvo nešto.

Zato je potrebno da uzmete nov nameštaj, novo osvetljnje, da prefarbate zidove ili unesete nove detalje koji će osvežiti atmosferu i uneti život u vaš dom.

Ukoliko želite da saznate nešto više o načinima kako urediti dnevnu sobu, pročitajte naš tekst do kraja.

Dodajte nove slike ili fotografije na zid – ukrasite svoju prostoriju

Čak i da samo dodate nove slike na zidove dnevnog boravka, delovaće kao da ste renovirali prostoriju. Bušilice su jedini alat koji će vam ovde biti potreban i to za pravljenje dodatnih rupa u zidovima ako želite da promenite raspored ili dodate nove slike.

Slike definitivno spadaju u najprimetnije ukrase soba, te su u slučajevima kada želite neku veću promenu s malo uloženog vremena, najbolja opcija. Na internetu možete naći zaista veliki broj ideja na ovu temu, te se potrudite da pronađete baš one ideje koje će vam pomoći da dopunite prostor u skladu s dizajnom svog enterijera.

Promenite garnituru – najveći komad nameštaja koji donosi najveću promenu

Ukoliko volite da provodite vreme sa svojim društvom i sa svojom porodicom u svom stanu, verujemo da je garnitura mesto koje je najviše korišćeno u dnevnoj sobi. Zato, ukoliko vam je ona već dotrajala, ako više nije udobna ili ukoliko prosto želite da izmenite prostoriju, kupite novu garnituru koja će ići uz ostale delove sobe.

Obratite pažnju na to da ne uzmete preveliku ili premalu, već sve odmerite u skladu sa veličinom prostorije i svojim potrebama. Ukoliko vam je stan mali, neka zanimljiva omanja sofa će sasvim biti dovoljna za osvežavanje prostora.

Dodajte nekoliko ogledala –  za vizuelno povećavanje prostora

Ova ideja je posebno dobra za one koji imaju manji prostor u dnevnoj sobi, jer ogledala čine prostore vizuelno većim. Tako da, pored toga što služe za ogledanje, imaju i ovu, još zanimljiviju, svrhu.

Naravno, i za njih obradite pažnju da vizuelno idu dobro sa dizajnom vaše sobe. Ukoliko odaberete ogledala s ramovima, gledajte da izaberete dobru boju i dezen istih. Takođe, kako bi se sve savršeno uklopilo, izaberite i valjane oblike.

Kupite nove zavese – čine prostor naizgled višim

Slično kao ogledala, zavese mogu da doprinesu tome da vaš prostor deluje više, te istovremeno i prostranije. Za najbolji rezultat birajte zavese koje idu od poda do plafona, jer na taj način svi koji uđu u sobu dobiju dojam o naizgled višem plafonu.

Najbolje bi bilo da uzmete neke svetlije, kako bi dnevna sunčeva svetlost mogla da prodire kroz prostorije i time ih prirodno osvetljavala. Ako ipak volite da zampračite, možete ispod svetlih zavesa na prozore ugraditi venecijanere i tako po potrebi koristili pogodnosti istih.

Unesite nove tepihe simpatičnih dezena – da oraspoložite atmosferu

Ovaj korak je posebno bitan za one koji i dalje poseduju staromodne tepihe, koje su naši roditelji ili bake i deke obožavali u svoje vreme. Važno je da razumemo da se moda menja, te da je najbolja opcija odmah ih zameniti.

Umesto njih na scenu treba da stupe neki malo moderniji, lepših i modernijih dezena i boja, koji će uneti posebno dobro raspoloženje u sobu. Odaberite ih prema boji vaših zidova, nameštaja ili detalja koje ste postavili.

Dodajte zanimljivu rasvetu – svetla nikad dosta

Ukoliko vam je jedini izvor veštačke svetlosti vaš stari luster, ne znate šta propuštate. Naravno, pre svega, ako već odlučujete da menjate rasvetu, možete promeniti i njega, te izabrati neki moderniji. To će dodati jako lep detalj vašem dnevnom boravku koji će zasigurno biti primećen.

Pored samog lustera, možete dodati razna zanimljiva svetla koja će napraviti mnogo bolju atmosferu. Tako ćete moći da ugasite svoje glavno svetlo, te se oslonite samo na neka manja, dodatna. Na taj način formirate sasvim drugu dimenziju.

Možete nabaviti male ugradne svetiljke koje prelepo igledaju na spuštenom plafonu. Takođe, jedno od najlakših rešenja jesu svakako RGB led trake koje, kada su sva druga svetla ugašena, deluje neverovatno zanimljivo s obzirom na činjenicu da može. upravljanjem putem malog daljinskog upravljača, promeniti razne boje.

Unesite zelenilo – biljke poboljšavaju kvalitet vazduha

Svi odlično znamo da biljke poboljšavaju kvalitet vazduha u prosotrijama, te bi sjajno bilo ukoliko možete da nabavite nekoliko. Naravno, to nije neophodno ukoliko neko od vaših ukućana poseduje bilo kakvu vrstu alergija. U tom slučaju svakako treba izbeći ovaj korak.

Dodavanje svih ovih gorenavednih sitnica navešće vaše prijatelje da pomisle da ste renovirali stan, jer ste, prateći ove korake, uspeli da u veoma kratkom vremenskom periodu promenite mnogo detalja u svojoj sobi.

Ovo je bio spisak naših predloga za brzo i lako uređenje dnevne sobe, nakon kog ćete dobiti brojne komplimente svojih dragih ljudi. Nadamo se da vam se tekst svideo i da ste iz njega uspeli da izvučete neke od najboljih ideja.

Želimo vam srećan rad!

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!