Home InfoHronika Satanistički simboli na crkvici Uspenja Presvete Bogorodice na Starom groblju u Smederevu

Satanistički simboli na crkvici Uspenja Presvete Bogorodice na Starom groblju u Smederevu

by Redakcija

Na crkvici Uspenja Presvete Bogordice na Starom groblju u Smederevu osvanuli su simboli pentagrama i krsta okrenutog naopačke koji se, inače,  smatraju i satanističkim simbolima.

Kada su tačno iscrtani ovi grafiti ne znamo, ali ih do nedavno nije bilo. Ko je oskrnavio hram i da li je o tome obaveštena policija, pitanja su na koja u ovom trenutku nema odgovora.  Nadzorne kamere postoje na kapeli Dina Mančića koja se nalazi preko puta crkvice, te one mogu da pomognu u pronalasku vandala koji su ovo učini.

Obrnuti krst  često koriste satanističke sekte kao jedan od svojih glavnih simbola jer po njihovom shvatanju sotona “izokrenuti Isus”. Često ga zamenjuju mačem  okrenutim na gore koji ima isti oblik i simbolizuje tako okrenut smrt i bol.

Pentagram sa dva kraka uperena na gore, koji je osvanuo na crkvici, koristi se u satanističkim i crnomagijski obredima.

Ono što zabrinjava jesu spekulacije o delovanju sledbenika  satanističkog kulta u Smederevu, a  potkrepljene su čak i fotografijama baš sa Starog groblja.

Pozivamo policiju da bez odlaganja ispita skrnavljenje hrama nastalog  u prvoj polovini 15.veka i poreklo simbola koji ukazuju na delovanje satanističke sekte.

foto: SDCafe.rs

Slične vesti

3 comments

Dilin 09.03.2023 - 13:17

Prikazite i slikee pociniocaa, pa neka roditelji videe u sta su im se deca pretvorilaaa!!

Reply
Smederevac 09.03.2023 - 14:39

Svi odgovorni spavaju dubokim zimskim snom.Ne dirajte ih.

Reply
Plavi + 13.03.2023 - 11:07

Žalosno i sramota! To je vandalizam nastao zbog nevaspitanja, neinformisanja i neznanja. Za ovo su krivi roditelji, vaspitači, učitelji, nastavnici, profesori, a naročito ovi novi veročitelji. Svi oni primaju neke plate, a ne rade, ili loše rade svoj posao. Pa, kad mi (Srbi) to radimo ovde, ne čudi što ovakve stvari dole na Kosovu čine Šiptari!
Crkva Uspenja Presvete Bogorodice potiče iz 15 veka i svojevrsni je spomenik kulture. Kako nas sve manje ima, i kako ubrzano uništavamo visoke kulturne vrednosti – polako ćemo nestati!

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!