Home Info Vlada odbila ponudu Esmarka za Železaru

Vlada odbila ponudu Esmarka za Železaru

redakcija

Vlada Srbije donela je odluku da odbaci ponudu Esmarka za kupovinu Železare Smederevo, saopštio je premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da je, na predlog privatizacionog savetnika i Komisije za model ostvarenja strateškog partnertstva donela odluku da ne potpiše ugovor sa Esmarkom. 

"Nismo dobili garancije da će se očuvati naš obrtni kapital i da neće biti potrošene sirovine a fabrika napuštena", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je dodao da će ponedeljak biti objavljen javni poziv za menadžerske ugovore za Železaru i rekao da će se boriti da se do kraja godine pokrene druga peć u smederevskoj Železari.

Podsetimo, nakon "poslednje ponude Srbije" Esmarku, u nedelju uveče američka kompanija uputila je kontraponudu o kojoj je odluka trebalo da bude saopštena u ponedeljak ujutro nakon sednice Vlade Srbije.

Međutim, Esmark je u međuvremenu poslao novu ponudu za Železaru pa su pregovori nastavljeni.

Danas je, inače, isticao rok koji je MMF dao Srbiji da se postigne dogovor sa američkom kompanijom, a glavna prepreka u pregovorima bile su garancije, koje je Vlada Srbije tražila, da neće biti otpuštanja radnika.

Izvor: N1

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!