Home InfoDruštvo Samohranim majkama i deci oduzete prostorije u Centru za socijalni rad

Samohranim majkama i deci oduzete prostorije u Centru za socijalni rad

redakcija

Članovi klubova samohranih majki i lečenih alkoholičara izbačeni su iz prostorija u Centru za socijalni rad jer su nadležni odlučili da ih pretvore u arhiv. Ovaj prostor dat na korišćenje Domu zdravlja pre 36 godina i bio je utočište za 150 članova i čak 230 dece.

Klub lečenih alkoholičara koristiio je ovaj podrumski prostort od dana kada je zgrada Centra napravljena. Kasnije, ovde su se okupljale i samohrane majke sa decom. Pre dva meseca oni su zatekli svoj prostor pretvoren u arhivu CZR, uz objašnjenje da više ne mogu da ga koriste jer je Centru neophodan za skladištenje starih predmeta.

– Da li su važniji papiri ili ljudi? Samohrani roditelji su ovde okupljali, družili, pomagali jedni drugima da lakše prođu kroz teškoće. Sa nama su predano  radili socijalni radnici i pedagozi Doma zdravlja. Imali smo radionice, deca su se družila, a kada nemamo gde, ostavljali smo ih tu na čuvanje dok ne završimo neodložne poslove. Sada smo na ulici zbog samovoljne odluke direktora Centra koji  je odlučio da nas preko noći iseli,  kažu samohrani roditelji.

S obzirom na to da je Dom zdravlja, posle dugogodišnjeg korišćenja ovog prostora, smatrao da je stekao i zakonska prava nad njim, podneo je tužbu sudu. Tužba je povučena dan pre suđenja,  navodno, posle naloga iz opštine sa obrazloženjem da je neprimereno da se dve državne  institucije sude.

Tako su članovi dva kluba sada primorani da sastanke održavaju u ordinaciji Doma zdravlja ne većoj od deset kvadrata.
Opština im je ponudila poslovni prostor tražeći da za njega plaćaju kiriju, dok se Crveni krst ponudio da im besplatno ustupi deo svog prostora.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!