Home InfoHronika Sa pumpi ispumpali milione

Sa pumpi ispumpali milione

by redakcija

 

Uhapšeno 10 osoba zbog malverzacija sa naftom. Strpali u džepove 35,5 miliona dinara, a na ime poreza i akciza oštetili državu za više od devet
 
Pripadnici Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa kolegama iz Smedereva, uhapsili su desetočlanu kriminalnu grupu, osumnjičenu za nelegalnu trgovinu naftom i naftnim derivatima. Akcija je izvedena u noći između utorka i srede, na području Smedereva, Pančeva, Kragujevca, Jagodine i Beograda.
Policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Smederevu uhapsila Dejana Jelića (43), vlasnika firme "Jelić petrol" iz Smederevske Palanke, Nenada Vasića (34) iz Jagodine, dobavljača nafte, Darka Starčeva (39) iz Pančeva, vozača cisterni u beogradskoj firmi "Inter gas", Sašu Aleksića (40) iz Velike Plane, radnika "Jelić petrola", Gorana Davinića (36), radnika na benzinskoj pumpi ove firme u Kragujevcu…
 
Privedeni su i Beograđanin Slaviša Adžić (38), programer, njegov kolega Slobodan Branković (34) iz Velike Plane, zatim Dragan Filipović (45), iz Beograda, vlasnik firme "Pan- petrol 2000", Srđan Radošević (42), vozač cisterne "Eko global Kim" iz Raške i Slađan Milošević (44) iz Jagodine.
 
Svi su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja, kojom je izbegnuto plaćanje poreza i akciza na naftu i naftne derivate.
Policija sumnja da je Jelić, kao vlasnik i direktor firme koja u svom sastavu ima pet benzinskih pumpi u Smederevskoj Palanci, Kragujevcu i Jagodini, uz pomoć ostalih osumnjičenih, prošle i ove godine, kupio na crno 217.032 litara nafte. Kupio je i 128.220 kilograma tečnog gasa (TNG), kao i 780 kilograma propana.
 
Da bi prikrio ove nezakonite radnje, sumnja policija, Jelić je angažovao programere Adžića i Brankovića, koji su instalirali elektronske komponente hardvera i softvera na aparatima za točenje goriva na benzinskim pumpama "Vodice" i "Bare". Uz pomoć toga su vraćali brojeve na brojčaniku-totalizatoru.
 
– Na pumpama su građanima uredno točili gorivo i naplaćivali punu cenu – kaže izvor "Novosti" blizak istrazi. – Onda bi vraćali brojčanike i to gorivo nije bilo evidentirano kroz fiskalnu kasu. Tako su varali i državu, a novac trpali u džepove.
 
Z.U.

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!