Home InfoHronika Sa dve krivične prijave i dalje poslanik

Sa dve krivične prijave i dalje poslanik

by redakcija

 

U Osnovnom sudu u Smederevu počelo je suđenje Draganu Čoliću, poslaniku SNS, koji je u decembru prošle godine u stanju teške alkoholisanosti vozilom oborio dvanaestogodišnjeg dečaka D. R. Čoliću se sudi i zbog fizičkog napada na V. N. kod Zelene pijace u Smederevu.
 
Narednih dana biće održano i treće saslušanje poslanika SNS jer je u Karađorđevoj ulici na pešačkom prelazu oborio maloletnog dečaka.
 
– Sve ide normalnim tokom, s obzirom na to da se Čolić nije pozvao na imunitet – kaže Jelena Stanković Blagojević, v.d. predsednika Osnovnog suda u Smederevu.
 
Nakon što je Čolić oborio dečaka, a potom pobegao sa mesta nesreće, smederevska policija je Tužilaštvu predala krivičnu prijavu. Prema nepotvrđenim podacima, analizom krvi utvrđeno je da je poslanik vozio sa 2,16 promila alkohola u krvi, što Zakon o bezbednosti saobraćaja tretira kao stanje teške alkoholisanosti, zbog čega bi mogao da bude kažnjen do 150.000 dinara, a vozačka dozvola po slovu zakona trebalo bi da mu bude oduzeta na godinu dana.
 
Protiv Čolića policija je podigla još jednu krivičnu prijavu jer je pre dve godine fizički napao V. M., nanevši joj lakše telesne povrede. Kako su pisali mediji, naprednjak joj je tada i pretio da će je baciti s nadvožnjaka.
 
Da je Čolić sklon bahatom i nasilničkom ponašanju govori i to da je u prethodnom poslaničkom mandatu napadao i vređao policajce zbog čega je protiv njega podignuta optužnica. Međutim, sudski postupak po ovom predmetu još nije počeo.
 
Iako su protiv Dragana Čolića podnete dve krivične prijave, on je i dalje poslanik u Skupštini Srbije. Mada je u više navrata narušio ugled parlamenta, bez poslaničke plate može da ostane samo ukoliko mu sud izrekne kaznu zatvora i to u trajanju dužem od šest meseci.
 
– Druga varijanta je da sam podnese ostavku. Po zakonu je poslanik vlasnik svog mandata. Tu ni stranka ne može da pomogne – kaže Bojan Klačar iz Cesida.
 
SNS: O izbacivanju posle presude
 
O eventualnim sankcijama protiv Čolića SNS će odlučiti pošto nadležni organi utvrde da je bilo krivičnog dela. – Kad smo čuli da je Čolić udario dete na pešačkom prelazu, odmah smo reagovali i rekli da ćemo podržati odluku o ukidanju imuniteta, ukoliko se na njega pozove. Ako se ispostavi da je on počinio krivično delo razmotrićemo moguće sankcije, pa i izbacivanje iz stranke – kažu za „Blic“ u SNS.
 
N. Latković/N. Đorđević
 

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!