Home InfoHronika Radnici „Želvoza“ blokirali put Smederevo- Beograd

Radnici „Želvoza“ blokirali put Smederevo- Beograd

redakcija

Radnici „Želvoza“ juče su dva sata blokirali magistralni put Smederevo – Beograd. Živu barikadu postavili su na ukrštanju puteva kod Veslačkog kluba.

Svi koji su bili namerni da putuju u Beograd morali su na autoput, a oni koji su ulazili u Smederevo na obilaznicu.

Uvažavajući činjenicu da je Ministarstvo privrede, s kojim su dogovorili realizaciju socijalnog programa, najavljenom ostavkom ministra sada praktično obezglavljeno, radnici kažu da ne odustaju od svojih zahteva: isplate otpremnina, zaostalih zarada, overavanja zdravstvenih knjižica i povezivanja staža. Kažu, nije im bitno ko će to da reši, samo da bude završeno.
 
– Ministar privrede je možda dao ostavku, ali oni koji su doveli do ovoga još sede tamo. Može da bude tehnička, kako god se zvala i koja god vlada bila, ali neko mora ovo da preseče. Tražili smo od Vučića da dođe, da reši kao što je rešio u FAP-u, ali nikakav odgovor nismo dobili – kaže Saša Jeftić iz štaba protesta radnika „Želvoza“, najavljujući nove akcije kojima će svakodnevno javnosti ukazivati na probleme koji more gotovo 900 zaposlenih u ovoj fabrici u restrukturiranju. 
 
Tokom dvočasovne blokade puta Smederevo-Beograd, učesnici protesta propuštali su samo vozila hirnih službi i autobuse koji su prevozili njihove kolege radnike u Železaru, u drugu smenu.

M. Đorđević
Foto: N. Pavlović

Izvor: Blic

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!