Home Info Radnici Železare u Kini: Ovo nismo još videli

Radnici Železare u Kini: Ovo nismo još videli

redakcija

Direktor Železare Peter Kamaraš s predstavnicima fabrike i tri sindikata posetio je ogranak čeličane Hestil – Tangstil, u Tangšanu u Kini.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, delegacija iz Železare Smederevo sastala se s predsednikom Tangstila Vangom Lanuom i potpredsednikom te kompanije Songom Šajom, a razgovarali su o načinu funkcionisanja Železare Smederevo nakon njenog zvaničnog preuzimanja, upravljanju, kao i o novim tehnologijama koje se u Tangstilu koriste.

Nakon obilaska postrojenja Kamaraš je rekao da je veoma ponosan što je Železara Smederevo postala deo ovakvog tima.

"Hestil koristi procedure i tehnologije koje su najnaprednije od svih koje sam ikada video. Nadam se da ćemo uspeti da primenimo njihova znanja i nove mogućnosti koje se pružaju i kod nas u Smederevu", izjavio je Kamaraš.

On je dodao da je veoma zadovoljan i menadžerskim sistemom kao i načinom na koji se odnose prema zaposlenima. 

Predsednik Tangstila je zahvalio menadžerskom timu koji upravlja Železarom Smederevo na naporima koje su uložili kako bi pokrenuli i drugu visoku peć i dodao da dve železare od sada pripadaju jednoj porodici.

"Nadam se da nakon obilaska naše fabrike imate jasniju sliku kakva vas budućnost čeka u Smederevu. Uz našu novu tehnologiju i vaš dobar menadžment, imamo zajednički cilj, da postanemo lider ‎u proizvodnji čelika u tom delu Evrope, što ćemo, nadam se, ubrzo i ostvariti", rekao je Vang. 

Vlada Srbije je 18. aprila potpisala ugovor s Hestilom o prodaji imovine Železare Smederevo po ceni od 46 miliona evra, a najavljeno je da će preuzimanje Železare biti završeno u junu.

Izvor: B92

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!