Home Info Radikali naknadno podneli prigovore

Radikali naknadno podneli prigovore

redakcija

Predsednik izborne komisije Stevan D. Janković zakazanu konferenciju za novinare na kojoj je najavljeno da će samopštiti izborne rezultate morao je da odloži za sutra jer su u međuvremenu stigli prigovori na rad izbornih mesta.

Na jedanaest izbornih mesta u Podunavskom okrugu poništeni su rezultati izbora za gradsku skupštinu Smedereva zbog propusta i nepravilnosti, rekao je juče novinarima predsednik izborne komisije Stevan Janković.

Danas se izvinio novinarima što su čekali da Jakovljević završi konsultacije sa članovima izborne komisije jer su naknadno stigli prigovori Srpske radikalne stranke.

Janković je rekao da ne zna kakva će biti odluka na prigovor radikala ali ako budu uvaženi  tada će izbori biti poništeni na najmanje 14 izbornih mesta.

Prvobitno, pred prvu odluku o poništenju izbornih rezultata po prigovorima zainteresovanih strana izborna komisija je htela da proglasi nevažećim izbore na 15 mesta, pa je prevladao stav da su na četiri izborna mesta propusti zanemarljivi.

Odlučeno je da se ponište izbori na jedanaest izbornih mesta.

Juče je novinarima predsednik komisije Stevan D. Janković rekao da su rezultati glasanja poništeni na izbornim mestima u Radincu, Vranovu, Lipama, Osipaonici, Badljevici, Saraorcima jedan i dva i u smederevskim mesnim zajednicama Carina jedan i pet, Leštar tri i Sveti Sava jedan.

Za propuste na pojedinim izbornim mestima izborni odbori su zapisnički tražili da se rezultati ponište.

Predsednik izborne komisije je ocenio da je veliki broj poništenih rezultata zbog nedovoljne edukacije izbornih odbora "u kojima ni predsednici ne znaju šta im je dužnost".

Nepravilnosti su što ima više listića u biračkoj kutiji nego glasača u biračkom spisku, što je nepotpisan kontrolni listić, zatim nisu evidentirani građani koji su glasali van biračkog mesta, kao i to što je bilo interno raseljenih koji su glasali iako nisu imali pravo.

Prema podacima grupe građana Pokret za Smederevo koji vodi zamenica gradonačelnika Smedereva Jasna Avramović, u tom gradu na lokalnim izborima najviše je osvojila njena grupa – 11.798 glasova.

Slede DS sa 7.990, SPS 6.341 i SNS 6.204 glasa.

Skupština grada Smedereva ima 70 odborničkih mesta.

Na sutrašnjoj konferenciji biće saopštena nova odluka izborne komisije.

msp

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!