Home InfoSport Prvenstvo Balkana u atletici održaće se u Smederevskoj tvrđavi

Prvenstvo Balkana u atletici održaće se u Smederevskoj tvrđavi

redakcija1

74.Prvenstvo Balkana za seniore i seniorke održaće se 26. i 27. juna 2021. godine na atletskoj stazi unutar Smederevske tvrdjave.

Smederevo i Beograd će biti domaćini takmičarima iz 19 zemalja članica Balkanske atletske federacije, koji će okupiti preko 450 atletičara, trenera i oficijelnih lica. Svečano otvaranje planirano je za 26. jun u 15.30 časova.

Prvenstvo Balkana predstavlja jedno od najmasovnijih atletskih takmičenja, koje će služiti kao svojevrsna priprema za organizaciju Svetskog atletskog prvenstva u dvorani, koje će biti održano u martu 2022. godine.

Savezni selektor Edin Zuković pozvao je 20 atletičarki i 18 atletičara u reprezentaciju Srbije za pomenuto takmičenje.

Od inostranih uspešnih takmičara učestvovaće Andreasa Vojta koji je austrijski atletičar i koji će trčati na 5000 m, Tihomira Ivanova iz Bugarske koji ima lični rekord u skoku uvis čak 2.31 m, mladog atletičara iz Grčke Emanula Karalisa koji je evropski vicešampion (do 23 godine) u skoku motkom i ima lični 5.71 m, kao i Izmira Smajlaja iz Albanije koji je šampion Evope u skoku udalj sa Evropskog prvenstva u dvorani u Beogradu 2017. godine.

Izvor: Srpski atletski savez

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!