Home Info Protest bivših radnika Godomina

Protest bivših radnika Godomina

by redakcija

Protestanti Godomina

Gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević dogovorio je sa nekadašnjim radnicima „Godomina“ u stečaju zajedničku strategiju za rešavanje problema zaposlenih u tom nekadašnjem poljoprivrednom kombinatu.

Zajednička delegacija, koju će činiti petoro bivših radnika, gradonačelnik i predsednik Skupštine grada, sastaće se u petak kako bi formulisala zahteve i predloge koje će predočiti Agenciji za privatizaciju.

Gradonačelnik je, takođe, predložio da se obrate Ministarstvu poljoprivrede, iako nenadležnom u postupku, zbog specifičnosti problematike.

Ranije danas je oko 60 bivših radnika Poljoprivrednog kombinata „Godomin“ u stečaju protestovalo u Smederevu zahtevajući isplatu zarada.

Predstavnik nezadovoljnih radnika Čedomir Dželetović rekao je agenciji Beta da radnici šest godina neuspešno mole da im se isplate zarade, ali da neće odustati od zahteva.

Poljoprivredni kombinat „Godomin“ je u stečaju od jula 2005. godine, a uveden je zbog dvogodišnje blokade računa i duga od oko 10 miliona evra.

„Od ‘Godomina’ je napravljena Hirošima, njive su u korovu, sve se krčmi i prodaje. Radnici su ostali bez igde ičega“, rekao je Dželetović i dodao da, prema njegovoj proceni, kombinat svakom zaposlenom, sa kamatama, duguje do 2.000 evra.

Izvor: RTS

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!