Home InfoHronika Pronevere u Lukoilu, 6 uhapšenih

Pronevere u Lukoilu, 6 uhapšenih

by redakcija

Inspektori kriminalističke policije u Smederevu uhapsili su šest osoba zbog pronevere i zloupotrebe položaja u kompaniji "Lukoil Srbija".

Prema navodima policije uhapšen je poslovođa benzinske stanice NIS "Leštar 094" u Smederevu, a krivične prijave podnete su protiv jednog radnika benzinske stanice "Lukoil Srbija" u Smederevu, jednog vozača kamiona preduzeća "NIS Petrol" i troje radnika benzinske stanice NIS "Carina 788" u Smederevu.

Uhapšen je Branislav S.(57) iz Smedereva, poslovođa benzinske stanice NIS "Leštar 094", koji je osumnjičen da je, tokom ove godine, proneverom stekao 4,7 miliona dinara, a na štetu preduzeća NIS Novi Sad i Samostalnog sindikata NIS u Smederevu.

Preduzeće je oštetio falsifikujući naloge za uplatu pazara, unoseći u njih iznose manje od stvarnog prometa, a razliku zadržavao, pa je u julu i avgustu ove godine, na taj način, za sebe prisvojio oko 3,7 miliona dinara.

Sindikat je oštetio tako što je, od januara do avgusta ove godine, kao predsednik sindikalne podružnice NIS u Smederevu, koristeći falsifikovane odluke Izvršnog odbora, protivpravno podizao novac sa računa, u ukupnom iznosu od 993.000 dinara.

Protiv Gorana B. (36) iz Smedereva podneta je krivična prijava za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje službene isprave, jer postoji osnovana sumnja da je kao prodavac na benzinskoj stanici "Lukoil Srbija" prisvojio 510.797 dinara.

On je u softveru fiskalne kase smanjivao cenu goriva, pa je kroz kasu evidentiran promet veći od 4.000 litara goriva po nižoj ceni, a naplaćen u punom iznosu. Razliku od evidentiranog do stvarnog prometa osumnjičeni je uzimao za sebe.

Policija je otkrila zloupotrebe prilikom točenja goriva na benzinskoj stanici NIS "Carina 788", od decembra 2009. do marta ove godine.

Krivična prijava je podneta za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje službene isprave, protiv vozača Branislava S. (44) i radnika pumpe Nenada D. (37), Dijane R. (31) i Željka Ž. (47).

Radnici benzinske stanice su, za proviziju od 10 odsto, omogućavali vozačima da, prilikom sipanja goriva, po službenom nalogu, u NIS-ove kamione, određenu količinu, obično 20-30 litara, sipaju u svoje automobile ili u kante, a u dokumentaciji je evidentirano da je celokupna količina točena u rezervoare službenih vozila.

Izvor: B92

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!