Home Info Proizvodnja u Železari za desetak dana

Proizvodnja u Železari za desetak dana

redakcija

 

Sve pripreme za pokretanje proizvodnje u Železari Smederevo biće završene do kraja ove nedelje, a visoka peć broj dva biće spremna za "zaduvavanje", potvrdila je za "Novosti" portparol Železare Smederevo Dušanka Ranković.
 
Obavljaju se poslednje pripreme za start jedne visoke peći u čeličani. Nakon devetomesečnog zastoja, sirovo gvožđe će ponovo poteći najkasnije za desetak dana, kada bude zaokružen kompilikovan tehnološki posao pokretanja peći koji je u toku.
 
– Sve planom proizvodnje predviđene sirovine pretovarene su sa barži i stigle su u fabriku. Aglomeracija je započela sa radom. Na posao se vratilo 65-70 odsto zaposlenih. Mesečna proizvodnja u Železari Smederevo bazira se na radu jedne visoke peći i tako će se nastaviti i narednih meseci, kaže Dušanka Ranković, menadžer kancelarije direktora, portparol Železare Smederevo.
 
Prema informacijama sindikata ASNS, očekuje se proizvodnja od oko 20.000 tona čelika do kraja ovog meseca. Plan je da se do kraja godine proizvodi oko 70.000 tona svakog meseca.
 
Ovo je, smatraju sindikati, odlična vest za državu i Smederevo, a pre svega za 5.000 radnika Železare.
 
– Pripreme za obnavljanje primarne proizvodnje sprovodi oko 3.000 radnika, dok će zaposleni u pogonima finalne proizvodnje, Toploj i Hladnoj valjaonica i Belim limovima u Šapcu, početi da rade krajem maja odnosno početkom juna – kaže Siniša Prelić, predsednik Samostalnog sindikata Železare Smederevo.
 
 
NOVI RADNICI
 
OKO 6.000 prijava stiglo je na konkurs za 250 radnih mesta. Zbog velikog broja prijava, podaci se ažuriraju, a intervjui sa izabranim kandidatima trebalo bi da počnu sledeće nedelje, saznaju "Novosti".
 
J.Ilić

Izvor: Večernje novosti

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!