Home Info Prognoza

Prognoza

redakcija

Srbija i danas zemlja tropske klime. S obzirom na to da je povećana vlažnost vazduha, velika je i omorina, što kod osetljivih osoba prouzrokuje malaksalosti i zamor. Preporučuje se izbegavanje većih fizičkih napora. Građanima se savetuje da sa sobom uvek nose vodu ili neki drugi osvežavajući napitak. Potrebna je adekvatna zaštita i od UV zračenja, čija je vrednost vrlo visoka. Građanima se savetuje da ne izlaze od 11 do 17 časova, da se lagano oblače, da ne jedu tešku hranu i da se navikavaju, jer će vrelo biti i naredna tri dana.

U Smederevu u ponedeljak sunčano i vrlo toplo, uveče nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab, promenljivog pravca. Maksimalna dnevna temperatura 34 stepena C. Narednih dana pretežno sunčano, posle podne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak: Hronični bolesnici i osetljive osobe mogu osećati tegobe usled uticaja vremena. Dosta toplo vreme zahteva ograničenje fizičkih napora, izbegavanje dužeg izlaganja toploti i pridržavanje saveta lekara. Mogući su zamaranje, vrtoglavica i nervoza. U saobraćaju se preporučuje opreznost.

Prognoza UV indeksa za ponedeljak: 8 – 10, vrlo visoka

Izvor: Radio Smederevo

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!