Home Info Profesori Gimnazije danas u štrajku upozorenja

Profesori Gimnazije danas u štrajku upozorenja

redakcija

Profesori Gimnazije u Smederevu danas neće držati prve časove u obe smene kao znak revolta zbog predloga gradskog prosvetnog inspektora da se  u školu uvede prinudna uprava,  raspusti Školski odbor i razreši direktor.

Posle konkursa i izbora Milutina Vučkovića na mesto direktora, gradska prosvetna inspekcija zatražila je od Ministartsva prosvete da se u Gimnaziju uvede prinudna uprava i razreše dužnosti organi škole. Obrazloženje za ovu radikalnu meru je mišljenje inspektora da je direktor ometao konstituisanje novog Školskog odbora.

Profesori sumnjaju da se iza čitavog skandala krije nečija namera da se, umesto Vučkovića koji je dobio podršku Nastavničkog veća i Školskog odbora, za direktora dovede politički podobniji kandidat, i da je predlog inspekcije zapravo epilog političke sile. Ovo shvataju kao nedopustivo mešanje u integritet obrazovne ustanove sa tradicijom u Srbiji, te su zatražili  prijem i kod ministra prosvete Srđana Verbića.  Ministar im još nije odgvorio.

Štrajkački odbor zato je odlučio da organizuje štrajk upozorenja,  a profesori neće doći na prve časove u prvoj i drugoj smeni. Najavljuju i radikalnije mere ukoliko se ne bude poštovala odluka organa škole doneta, kako tvrde, na zakonit način.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!