Home InfoHronika “Prljavi” novac motiv obračuna?

“Prljavi” novac motiv obračuna?

redakcija

Nenas Jelić zvani Jela (48), koga je u centru Smedereva pre tri dana upucao Tanasije Atanacković (62), i dalje je u kritičnom stanju. Navodno, motiv pokušaja ubistva i samoubistva usred bela dana je nesporazum oko novca od nelegalnih poslova dvojice aktera, saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Upućeni kažu da su ova dvojica, navodno, imali sumnjiv biznis, i da je neki od poslova koje su radili ostao neplaćen. Zato je Atanacković rešio da se sa Jelićem obračuna, a potom presudi i sebi. Ipak, zvaničnih informacija nema jer je istraga praktično zatvorena nakon smrti ubice. A Jelić nije u stanju da da izjavu policiji i rasvetli motive obračuna.

Na mestu pucnjave ostao je mobilni telefon, ključevi i "jaguar" švajcarskih registarskih oznaka, kojim se Jelić dovezao. Spekulacije da je nađen još jedan pištolj, osim onoga kojim je počinjen zločin, nisu potvrđene.

– Pokojni Atanacković, koji je bio kockar, ima policijski dosije jedino zbog posedovanja nelegalnog oružja odnosno bombe. Za pištolj iz koga je pucao na Jelića nije imao dozvolu – potvrđeno nam je nezvanično u MUP.

Jelić, koji je povremeno živeo u Švajcarskoj, javnosti je poznat po dvostrukom ubistvu 1993. godine. Osuđen je na 15 godina zatvora, a odležao je 13. Izašao je iz zatvora 2006.

Jelić je hapšen pre devet godina zbog prinude. Policija je u krivičnoj prijavi tada tvrdila da je Jelić vlasnike ugostiteljskih lokala u Smederevu, ali i okolini, primoravao da instaliraju njegove poker-aparate, a kao obezbeđenje zaposle njemu bliske ljude iz kriminogene sredine.

POVREDE GLAVE

PUCNjAVA se dogodila u subotu na uglu ulica Save Nemanjića i Vuka Karadžića. Atanacković je iz pištolja ispalio više hitaca u Jelića, od kojih ga je jedan pogodio u glavu, a potom je sebi pucao u usta. Atanacković je preminuo desetak sati kasnije.

Jelić se bori za život, a lekari i dalje nemaju porgnoze za njegov oporavak. Ima teške povrede glave i grudnog koša.

Izvor: Večernje novosti

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!